HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Ataşehir Belediye Başkanlığı'na vekalet edecek isim belli oldu

Son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine atanacak Vekil Başkan seçimleri tamamlandı. Seçimi CHP'li aday İlhami Yılmaz kazandı.

Son dakika! Ataşehir Belediye Başkanlığı'na vekalet edecek isim belli oldu

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi´nin İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılmasının ardından, Ataşehir Belediye Meclisi´nde Belediye Başkanvekili seçildi.

Seçimde 22 oy alan Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz yeni Başkanvekili oldu. AKP’li Başkanvekili adayı Cevdet Arzık ise 15 oy aldı.

İLHAMİ YILMAZ KİMDİR?

İlhami Yılmaz 1953 yılında Malatyada doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatyada tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA masterını tamamladı.

Yılmaz, kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankasında Proje Değerlendirme Uzmanı, TMSFde yöneticilik görevlerinde bulundu. Devlet Yatırım Bankasıyla Dünya Bankası'nın hazırlamış olduğu Sanayi İşletmelerinde proje hazırlama ve uygulama seminerlerine katılarak dokuz ay süresince yurt dışında kaldı.

1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler