HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Bahçeli'den kritik İdlib açıklaması

Gelen son dakika haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib harekatına ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Kendilerine başarılar diliyoruz. MHP olarak bu tutarlı politikalar devam ettiği sürece Sayın Cumhurbaşkanı'nın yanındadır" diye konuştu. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. İdlib operasyonunun ardından bu konuda yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz'' açıklamasında bulunmuştu."

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye kendi güvenliği ve oaradaki vatandaşların güvenliği açısından her türlü tedbiri almış ve bunun devam edeceği inancındayız. Sayın Cumhurbaşkanı bunları bizimle de paylaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı çok yönlü olayları takip ediyor ve kararlı bir davranış içinde bulunuyor. Kendilerine başarılar diliyoruz. MHP olarak bu tutarlı politikalar devam etttiği sürece Sayın Cumhurbaşkanı'nın yanındadır" dedi.

ERDOĞAN: İDLİB'DE CİDDİ BİR HAREKAT VAR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı, açılış konuşması sonrasında salondan çıkarken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin "İdlib'de ciddi bir harekat var, dediniz, Fırat Kalkanı Harekatı gibi operasyonel olarak mı biz burada yer alacağız?" sorusuna Erdoğan, "Fırat Kalkanı bitti. Bunun adı da açıklanır" yanıtını verdi.

''OPERASYONU ŞU ANDA ÖSO YÜRÜTÜYOR''

Erdoğan, "Askerler orada mı şu anda?'' sorusuna ise "Şu anda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yürütüyor, henüz askerimiz orada değil" ifadesini kullandı.

''RUSYA HAVADAN TSK SINIR İÇİNDEN DESTEK VERİYOR''

Cumhurbaşkanı, ''Rusya havadan, TSK sınır içinden destek veriyor'' şeklinde konuştu.

Operasyonun isminin belirlenip belirlenmediğine ilişkin bir soruya ise Erdoğan, "Açıklanır" yanıtını verdi.

İdlib'deki insanların güvenliği noktasında Türkiye ve Rusya'nın beraber hareket ettiğini vurgulayan Erdoğan, İdlib'in içinin Türkiye tarafından korunacağını, dış tarafı ve sınırının korunmasının ise Rusya tarafından sağlanacağını söyledi.

Erdoğan, "Orada yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adımı attık. Rejimle münasebetler, Rusya'nın yürüttüğü bir süreç, diğer noktada da Türkiye olarak biz tedbirimizi aldık, alıyoruz" dedi.

''BOKSA GİRİLDİĞİ ZAMAN YUMRUĞUN SAYISI SAYILMAZ"

Erdoğan, İdlib'den Türkiye'ye yaşanması muhtemel göç hareketine ilişkin ise her türlü tedbirin alındığını ve hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?" sorusuna, "Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz" yanıtını verdi.


En Çok Aranan Haberler