HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Hükümet, CHP, HDP ve İYİ Parti'den erken seçim çağrısına ilk yorum

Son dakika haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınması çağrısında bulundu. Bahçeli'nin çağrısına Hükümet, CHP, HDP ve İYİ Parti'den jet yanıt geldi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili erken seçim çağrısında bulunarak, seçimlerin 26 Ağustos 2018'de yapılması gerektiğini söyledi. Bahçeli'nin açıklamalarına Hükümet, CHP, HDP ve İYİ Parti'den jet yanıt geldi.

BOZDAĞ: YETKİLİ ORGANLARDA DEĞERLENDİRİLİR

Başbakan Yardıcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bahçeli'nin erken seçim çağrısı hakkında, "Yetkili organlarda değerlendirilir" dedi.

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: HODRİ MEYDAN

Tezcan, “Türkiye’nin içine sokulduğu tek adam rejiminden kurtuluş yolu seçimdir. Biz her zaman seçime hazırız. Bu sefer seçim kararını tek adam koalisyonunun sözcüsü verdi. Hükümet sözcüsü belli, Bekir Bozdağ, AKP sözcüsü bellidir, Mahir Ünal ve tek adam koalisyonunun sözcüsü de Devlet Bahçeli” ifadesini kullandı. Tezcan, “Bu tek adam koalisyonunun baş aktörü ne diyor ona bakmak gerek. Onu merak ediyoruz. Türkiye’yi bu durumdan çıkaracak tek yolun seçim olduğuna inanıyoruz. Hodri meydan Türkiye’yi kurtarmaya hazırız” dedi.

"HDP OLARAK HODRİ MEYDAN DİYORUZ"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Devlet Bahçeli 26 Ağustos'ta erken seçim yapılma teklifinde bulundu. Kendi açıklaması olarak kimse görmesin. Devlet Bahçeli, Erdoğan'dan habersiz böyle bir kararı açıklayamaz. Erdoğan, tükürdüğünü yalamak istemiyor. Söyleyemeyeceklerini, kankası Bahçeli'ye açıklatıyor. OHAL varken bu ülke demokratik bir biçimde nasıl seçime gidecek. Eğer böyle bir karar aldıysanız, biz de HDP olarak hodri meydan diyoruz. Ve herkese çağrı yapıyorum. Bu ülkede AKP'yi devirmenin zamanı gelmiştir." dedi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan da seçime hazır olduklarını söyledi. Türkkan, “Erken seçim senaryosu bugüne kadar AKP dışından gelişti. Nitekim erken seçimi de iktidarın küçük ortağı açıkladı. Erken seçim bu iktidarının hezimetinin daha erken olmasının önünü açacaktır. Türk milletinin mevcut iktidardan kurtulmasını sağlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun, İYİ Parti olarak bizi de mutlu etmiştir” dedi. Türkkan, partisinin seçime katılmasıyla ilgili soruya da, “Seçime katılmamızla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Biz hazırız” yanıtını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler