HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Işık'tan kritik seçim barajı açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli'den dün çok konuşulacak bir çıkış geldi. Bahçeli, yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır olduğunu belirtti ve uzlaşma ile yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık "Sayın Bahçeli'nin teklifi dikkatle değerlendirilmeli. Yüzde şu olsun, bu olsun, hiç olmasın demek çok doğru değil ama benim şahsi düşüncem, Fikri Işık olarak, bundan sonra illa yüzde 10 olsun gibi bir yaklaşım doğru olmaz" dedi.

Son dakika! Işık'tan kritik seçim barajı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Habertürk TV'de, Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı Fikri Işık'ın açıklamalarından satır başları:

Seçim barajı, temsilde adalet gibi kavramlar çok tartışıldı. Yüzde 10 gibi çok katı bir baraj getirildi. 80'lerde, 90'larda bölge barajları getirildi. Bundan dolayı epey bir Türkiye'nin kaybı oldu. Benim şahsi kanaatim, yönetimde istikrarın sağlandığı bir modelde artık yüzde 10'luk baraja çok gerek yok. Tartışılabilir. Şu anda parlamentoda halkın yüzde 95'inin görüşü temsil ediliyor. Seçim barajı üzerinde partiler konuşur, tartışır.

"BAHÇELİ'NİN TEKLİFİ DİKKATLE DEĞERLENDİRİLMELİ"

Halk kendisini yönetecek kadroyu sandıktan doğrudan seçiyor. Dolayısıyla biz yönetimde istikrar açısından temsilde adaleti ikinci plana atmak durumunda değiliz. Sayın Bahçeli'nin teklifi dikkatle değerlendirilmeli. Yüzde şu olsun, bu olsun, hiç olmasın demek çok doğru değil ama benim şahsi düşüncem, Fikri Işık olarak, bundan sonra illa yüzde 10 olsun gibi bir yaklaşım doğru olmaz.

"ERKEN SEÇİMİ GEREKTİRECEK ATMOSFER YOK"

Sayın Kılıçdaroğlu ortaya attığı teklife kendisi de inanmıyor. Şu anda Türkiye'de erken seçimi gerektirecek bir atmosfer yok. Olmaması sebebiyle sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız defalarca açıkladı. Türkiye'de artık seçimlerin zamanında yapılması AK Parti ile bir gelenek, kültür haline geldi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler