HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Meclis Başkanı Kahraman'dan parti liderlerine çağrı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve HDP liderine iç tüzük daveti yaptı. Son dakika habere göre, İsmail Kahraman ve parti liderlerinin 8 Haziran Perşembe günü saat 14.00'te, Meclis iç tüzüğünde yapılacak değişikliğe ilişkin Meclis Başkanlık Divan Salonu'nda görüşmesi bekleniyor.

Son dakika: Meclis Başkanı Kahraman'dan parti liderlerine çağrı!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis İçtüzüğü değişikliği çalışmaları kapsamında, Mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanlarına, 8 Temmuz Perşembe günü toplantı çağrısında bulundu.

Kahraman, AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, CHP Grup Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Grup Başkanlığına gönderdiği davette, 8 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'te, Meclis İçtüzüğünde yapılacak değişikliğe ilişkin Meclis Başkanlık Divan Salonunda toplanma çağrısı yaptı.

İÇ TÜZÜK

Yasama meclislerinin kendi iç çalışmalarını düzenlemek amacıyla koydukları kurallara denmektedir. İç tüzük, her meclisin bir nevi “iç kanunu” olarak kabul edilebilir. Anayasamızın 95’inci maddesinin 1’inci fıkrasında “Türkiye Büyük Millet Meclisi, çalışmalarını kendi yaptığı İç tüzük hükümlerine göre yürütür” denmektedir. 1982 Anayasasının geçici 6’ncı maddesi, yeni İç tüzük yapılıncaya kadar 1961 Anayasası döneminde kabul edilen 5 Mart 1973 tarih ve 584 sayılı Millet Meclisi İç tüzüğünün 1982 Anayasasına aykırı olmayan kurallarının uygulanacağını öngörmekteydi. Yeni İç tüzük, 16 Mayıs 1996 tarih ve 424 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile kabul edilmiş ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi İç tüzüğü” başlığı altında 24 Mayıs 1996 gün ve 22645 sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak 1 Haziran 1996 günü yürürlüğe girmiştir. Bu yeni İç tüzük, yepyeni bir İç tüzük değildir. 1973 tarihli eski İç tüzüğün biraz değiştirilerek yürürlüğe konmasından ibarettir.


En Çok Aranan Haberler