HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son gün liderler ne dedi?

Seçime bir gün kala liderler seçim turlarına devam ettiler. Seçmenlere önemli sözler vermenin yanında bazı taleplerde de bulundular...

Son gün liderler ne dedi?

Davutoğlu'ndan diğer partilerin seçmenlerine: Bir daha düşünün

Başbakan Davutoğlu, seçimden önceki son günde Sincan'da konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Ankara'nın Sincan ilçesindeki mitingte halka hitap etti. Seçmenlere sandığa gitmeleri için çağrıda bulunan Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP seçmenlerine ayrı ayrı seslenerek "Bir daha düşünün" diye seslendi. Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

İnşallah yarın akşam balkondan bir demokrasi şöleni yapacağız. İnanıyorum ki 13 yıl birlikte yazdığımız destan için yeni bir ak sayfa oluşturacağız.

7 Haziran'dan sonra yaşananları hep beraber gördünüz. Kimlerin kimlerle kol kola girdiğini hep beraber gördüğünüz. Bir tarafta bu millete güvenmeyenler var. Diğer tarafta ise biz. İnanç ve kararlılıkla her engeli aşacağına inanan AK Parti kadroları var. Onun için biz meydanlardayız.

Tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz. Geleceğimiz için çok önemli bir karar vereceğiz. Bütün vatandaşlarımızdan ricam, oylarınızı verirken Türkiye'nin dününü, bugününü ve yarınını düşünerek oy verin. Hangi partiye oy verirseniz verin, selamlaşarak, barış içinde oyunuzu kullanın.

7 Haziran'da tercihini CHP'den yana kullanan vatandaşlara sesleniyorum. Bu akşam bir kez daha düşünün. Elinizi vicdanına koyun 92. yılını kutladığımız cumhuriyetin yükselmesine kimin en fazla katkıda bulunduğunu düşünün. MHP'ye oy vermiş vatandaşlarıma da çağdıra bulunuyorum. Terör tehdidi karşısında kimin sorumluluktan kaçtığını düşünün. Vatanperver MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, bir daha düşünün. HDP'ye oy veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. HDP'nin Türkiye partisi iddiası için oy verdiniz. Ama bir kez daha düşünün. HDP'nin terörle arkasına mesafe koyamadığını gördünüz. Meclis'te temsil edilmeyen partilerin seçmenlerine de sesleniyorum. Şer odaklarının nasıl harekete geçtiğini görüyorsunuz. Böyle zor dönemlerde Türkiye'nin güçlü, dirayetli yönetimlere ihtiyacı var.

Kılıçdaroğlu 4 yıl yetki istedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde vatandaşlarla buluştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul mitingleri kapsamında Beylikdüzülü vatandaşlarla buluştu. İlçede yoğun ilgiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyenlere seçim otobüsünden seslendi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

7 Haziran’da sandığa gittik . Oyumuzu kullandık. Bize geldiler bir koalisyon kurmak istiyoruz. Biz de dedik ki hay hay. Geldiler görüştük. 10 günlük görüşme sonrası dediler ki biz koalisyon kurmak istemiyoruz, 3 aylık seçim hükümeti kurmak istiyoruz.

Bir kişi, hükümeti kurmakla görevlendirilen bir kişi, bağımsız iradeye sahip değilse ve iradesini saraya ipotek ettiyse o kişinin ne kendisine ne de ülkesine hiçbir yararı olamaz.

Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Demokrasinin temel kurallarından biri de uzlaşma kültürüdür. Bunu da istiyoruz. Ama birileri kendi dudağından çıkan sözleri yasa olarak kabul ettirmeye çalışırsa toplumda gerginliğe neden olur.

Bana 4 yıllık yetki verin, terör belasını sonlandıracağım.

Bahçeli: Üç parti koalisyon kurabilir

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Adana'da partisinin salon toplantısında konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli Adana’daki konuşmasında, “hayır” eleştirilerine yanıt verdi. 1 Kasım sonrası ‘Hayır’ diyecekleri üç konuyu şöyle anlattı:

NEDEN HAYIR?

Azınlık hükümeti kurulacaksa MHP’nin birinci hayırı budur. İkinci olarak erken seçime hayır diyoruz. Üçüncü olarak HDP’ye oy vermiş bu memleket evladına iradesinden dolayı saygı duyarız. Ancak PKK’nın siyasal uzantısı olan HDP’ye flu bakarız. PKK ile beraber olduğu sürece onu tanımayız. Ama oy verene de saygı duyarız. PKK uzantısı seçim hükümetinde olacaksa seçim hükümetinde de olmaya hayır deriz.

“ÜÇ PARTİ KOALİSYON KURABİLİR”

Çözüm bloku AKP, CHP ve HDP’dir. Madem ki tek başına iktidar söz konusu olmuyor. Çözüm sürecinde uzlaşmaya çok müsait olan 3 parti arasında koalisyon kurulabilir. Bunlardan bir tanesi AKP-HDP’dir. Üçlü bir koalisyon da kurulabilir. Bir başkası ‘HDP’yi yanımıza alırsak MHP üstümüze gelir’ düşüncesi söz konusu olur ise AKP-CHP koalisyonu söz konusu olabilir. Demek ki bu üç partinin ikisi veya üçü bir araya geldiğinde çok güçlü bir koalisyon yapısı oluşabilir. Böyle bir koalisyonu yapacakları yerde ilk günden başladılar. ‘MHP koalisyonda yer almalılar’ diye. MHP’yi niye karıştırıyorsunuz.

“MHP BİT İÇİN DAM YAKMAZ”

CHP’nin koalisyon kurması söz konusu olacaksa MHP’yi nasıl ikna edeceksiniz? Birisi kulağına fısıldamış, ‘Bahçeli’yi başbakanlık koltuğuna oturtalım’. MHP başbakanlığa tav olacak bir parti mi? MHP’yi başbakanlığı vermek suretiyle kandırıp yanına almayı düşünüyorsan 67 yıllık bir siyasi hareketi sen bilmiyorsun. MHP bit için dam yakamaz. Bu da yetmiyor. 60 bloku içine bizi de dahil ediyor. İçinde HDP var ve biz bunların arasına gireceğiz!

LİDERLER NEREDE OY KULLANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi’nde oyunu İstanbul’da Saffet Çelebi İlkokulu’nda kullanacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya’da Şükrü Doruk Kız Anadolu imam Hatip Lisesi’nde sandık başına gidecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Çankaya’da Anıttepe İlkolu’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çukurambar’da Arjantin İlkokulu’nda oyunu kullanacak.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Fevzi Paşa İlkokul’nda oyunu kullanacak.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, oyunu İstanbul’da kullanması bekleniyor.

Erdoğan’dan The Economist’e: 'Size ne'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyin" yazan İngiliz The Economist Dergisi’ne isim vermeden tepki göstererek, "Size ne. Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyin” yazan İngiliz The Economist Dergisi’ne isim vermeden tepki göstererek, “Size ne. Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Ama Türkiye’deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek, parti ismi kullanarak ‘sakın oraya vermeyin’ yaklaşımı çok ciddi. Bunun siyasi ahlakla uyuşur bin yanı yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Hisarı içinde yer alan Fetih Mescidi’nde yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan yarın yapılacak seçimle ilgili olarak, “Birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan, milli iradenin tecellisi noktasında herkes iradesini kullanmalı. Bu akşama kadar tüm liderler, siyasetçiler Türkiye genelinde bütün düşüncelerini, siyasi partilerine yönelik teveccühü arttırmak için her şeyi söylediler. Vatandaşlarımız kime nasıl oy kullanacağının tercihini yapacaktır. Tercihini yaptıktan sonra çıkacak neticeye hep beraber saygı duyacağız” diye konuştu.

İsim vermeden The Ekonomist dergisini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin birliğini beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var. Son dönemde dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının üst akıldan aldığı talimatla gerek şahsıma, gerek bazı siyasi partilere yönelik açıklamaları herhalde siz de okuyorsunuz. Bunlar manidardır. Size ne. Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Ama Türkiye’deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek, parti ismi kullanarak ‘sakın oraya vermeyin’ yaklaşımı çok ciddi. Bunun siyasi ahlakla uyuşur bin yanı yoktur. Biz ülkede birliğimizi koruyacak şekilde, terör örgütlerine fırsat vermeyecek şekilde, teröre sırt dayananlara fırsat veremce şekilde inşallah bu nokta anlamlı bir oylamaya gidilir. Bu seçim istikrar ve güvenin devamına yönelik bir seçimdir. İstiyorum ki istikrar kazansın, güven kazansın, Türkiyemiz kazansın” ifadelerini kullandı.

54 milyon seçmen yarın sandığa gidiyor

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde 54 milyon 75 bin 851 seçmen, cezaevlerinde kurulacak 358 sandıkla 175 bin 6 sandıkta oy kullanacak

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine girecek parti aday listesi ise şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisinin 85 seçim çevresinde, Bağımsız Türkiye Partisinin 85 seçim çevresinde, Büyük Birlik Partisinin 85 seçim çevresinde, Cumhuriyet Halk Partisinin 85 seçim çevresinde, Demokrat Partinin 85 seçim çevresinde, Demokratik Sol Partinin 85 seçim çevresinde, Halkların Demokratik Partisinin 85 seçim çevresinde, 8. Komünist Partinin 85 seçim çevresinde, Millet Partisinin 85 seçim çevresinde, Milliyetçi Hareket Partisinin 85 seçim çevresinde, Saadet Partisinin 85 seçim çevresinde, Vatan Partisinin 85 seçim çevresinde, Halkın Kurtuluş Partisinin 85 seçim çevresinde, Hak ve Özgürlükler Partisinin 78 seçim çevresinde, Doğru Yol Partisinin 67 seçim çevresinde, Liberal Demokrat Partinin 61 seçim çevresinde, seçime katılacak. Türkiye genelinde 21 bağımsız milletvekili aday olacak".

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00 - 16.00

Yukarıda adları yazılı illerin dışında kalan diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00 - 17.00 olarak belirlendi. YSK’nın belirlediği bitiş saatinden sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler