HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Soruşturma önergeleri televizyondan yayınlansın'

MHP ve HDP, "5 Mayıs Pazartesi günü 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin TRT'den" yayınlanması için" Meclis Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

ANKARA (ANKA) -MHP Grubu, "5 Mayıs Pazartesi günü 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin TRT'den" yayınlanması için" Meclis Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

CHP'den sonra MHP ve HDP de, Pazartesi günü Genel Kurul çalışmalarının TRT'den yayınlanması için Meclis Başkanlığı'na başvuruda bulundular.

5 Mayıs Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu'nda, 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında AK Parti ve CHP'nin soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin verdikleri önergeler görüşülecek.

Genel Kurul'un çalışma günleri olan Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri özel durumlar olmadıkça Meclis TV yayın yapamıyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural imzasıyla Meclis Başkanlığı'na yaptıkları başvuruda;TBMM TV ve TRT arasında imzalanan protokolü hatırlattı.MHP Grubu,TBMM Başkanlığı ve TRT arasında imzalanan protokolün 5. Maddesine göre, "TBMM Başkanlığı'na tahsis olunan yayın süresinin yansıtılan faaliyet için yeterli olmaması ve önemli özel hallerde durumu TBMM Başkanlığı ve TRT tarafından değerlendirilir"gerekçesini göstererek, söz konusu görüşmelerin Pazartesi günü TRT'den yayınlanmasını talep etti.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis Soruşturması Önergelerinin görüşülmesi gündemiyle açılacak olan genel kurul çalışmalarının bitimine kadar Meclis TV'den canlı olarak yayınlanması için TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Meclis Başkanlığı'nın ise kararını Pazartesi günü bildireceği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler