HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SP'li Tongüç: Osmanlı yolsuzluk ve hırsızlıktan yıkıldı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, yolsuzluk ve hırsızlıkların, Osmanlı'nın son döneminde başına iş açan, yıkılmasına neden olan unsurlar olduğunu söyledi.

SP'li Tongüç: Osmanlı yolsuzluk ve hırsızlıktan yıkıldı

Partisinin Bartın İl Başkanlığı ziyaretinde gazetecilere açıklama yapan Tongüç, Meclis Soruşturma Komisyonu'nun, 4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermeme yönündeki kararını eleştirdi. Bu konuda son sözün Meclis Genel Kurulu'nda verileceğini belirten Tongüç, şöyle dedi:

"Yapılması gereken, bu 4 bakanın Yüce Divan'a gitmesidir. Eğer suçlu değillerse, iddia edilen konular söz konusu değilse, yüksek mahkemenin huzuruna giderek aklanmaları ve temize çıkma mecburiyetleri vardır. Eğer bu yüksek mahkeme sürecini yaşamayacak olursak, bu leke onlarla beraber olacak, tartışma daha da büyüyerek devam edecektir. Onun için buradan iktidara tavsiyemiz, 4 bakanla ilgili olarak fezlekenin Yüce Divan'a gönderilmesi ve sonuca bağlanması gerekmektedir. Eğer bu sağlanmazsa AKP'nin kendi bakanlarını, kendi milletvekillerini kendi kendine akladığı yönünde bir kanaat ortaya çıkacaktır ki bunu AKP'nin de hükümetin de tasvip edeceğini düşünmüyoruz."

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler