HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli mültecilere kredi kartı verildi!

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, basında yer alan Suriyeli mültecilere kredi kartı verildiği iddialarıyla ilgili olarak TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

TOKAT (İHA) - CHP’li Düzgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Hatay’da kurulan kamplarda Suriyeli mültecilere günlük harcamaları için kredi kartı dağıtıldığı ve söz konusu kredi kartlarına aylık 300-400 dolar yatırıldığı bilgisinin medyada geniş yer bulduğunu belirtti. Bunun yanı sıra ülkelerindeki rejim ve iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve bir kısmı da Tokat’a gelen Afgan mültecilerin kendi imkanı varsa ev tutmakta, yoksa terminalde yatıp kalkmakta olduğuna dikkat çeken Düzgün, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“İnsani değerler söz konusu ise Suriyeli bir mülteciyi Afgan bir mülteciden ayıran özellikler nelerdir? Eğer mülteci haklarına önem veriyorsanız Afgan mültecilere yaşatılan bu çifte standardın nedeni nedir? Suriyeli mültecilerin Afgan mültecilerden daha kıymetli olmasının ve Afgan mültecilerin kendi kaderlerine terk edilmesinin nedenleri nelerdir?”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler