HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tanju Bilgiç: Bu iddialar asılsızdır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Musul Başkonsolosumuz ve Başkonsolosluk personelimizin sağlık durumları hakkında bir takım iddialara yer verildiği üzüntüyle görülmektedir. Bu iddialar asılsızdır"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Musul Başkonsolosumuz ve Başkonsolosluk personelimizin sağlık durumları hakkında bir takım iddialara yer verildiği üzüntüyle görülmektedir. Bu iddialar asılsızdır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Musul Başkonsolosluğu Personeli konusunda basında yer alan iddialara ilişkin bir soru üzerine şu cevabı verdi:

"Bugün (1 Eylül) yazılı ve görsel bazı basın-yayın organlarında, 11 Haziran 2014 tarihinden bu yana IŞİD tarafından rehin alınmış durumda tutulan Musul Başkonsolosumuz ve Başkonsolosluk personelimizin sağlık durumları hakkında bir takım iddialara yer verildiği üzüntüyle görülmektedir. Bu iddialar asılsızdır.

Musul Başkonsolosluğu personelimizin aileleri ve yakınları üzerinde çok ciddi olumsuz etkiler doğurabilecek bu tür haberler yapılmadan önce, bilginin doğruluğu ve kaynağın güvenilirliği hususunda emin olunması gerekmektedir.

Musul Başkonsolosluğu personelimizin rehin alındığı ilk günden itibaren devletimiz, ilgili tüm kurumları aracılığıyla, son derece hassas bir çalışma yürütmektedir. Bu çalışmalar yürütülürken, personelimizin can güvenliğinin muhafazası ve kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi önceliklerimizi teşkil etmektedir."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler