HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tanrıkulu'dan Davutoğlu'na, Süleyman Şah Türbesi sorusu

Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

ANKARA, (DHA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na "Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin İŞİD militanlarının eline geçmesi için yönlendirilme yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, yönlendirme yapan kişi ve kurum kimdir? AKP'nin 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ve sonrasında bir savaş senaryosunu uygulayarak seçimleri kendi lehine çevirmek için Suriye'ye önceden hazırlanan bir askeri müdahaleyi hayata geçireceği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu'nun TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle;

"Radikal gazetesinde 20.03.2014 tarih ve "Taner Yıldız: Sınır ötesi operasyon yapılabilir " başlıklı haberinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Suriye sınırları içindeki toprağı olan Süleyman Şah Türbesi için gerekirse dar kapsamlı bir operasyon yapılabileceğini açıklamıştır.

Bu bağlamda;

1-Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin İŞİD militanlarının eline geçmesi için yönlendirilme yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, yönlendirme yapan kişi ve kurum kimdir?

2-AKP'nin 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ve sonrasında bir savaş senaryosunu uygulayarak seçimleri kendi lehine çevirmek için Suriye'ye önceden hazırlanan bir askeri müdahaleyi hayata geçireceği iddiası doğru mudur?

3-Suriye toprakları içerisinde bulunan Süleyman Şah Türbesinde bulunan güvenlik personel sayısı nedir?

4-Süleyman Şah Türbesine saldırı tehdidinde bulunulmuş mudur? Fiili saldırı yapılmış mıdır?

5-Süleyman Şah Türbesine saldırı olacağına ilişkin istihbarat bilgisi var mıdır?

6-Süleyman Şah Türbesine saldırı tehdidinde bulunan gruplar kimlerdir?

7-Süleyman Şah Türbesine sınır ötesi operasyonu gerektirecek tehdit ve saldırı fiili delilleri mevcut mudur?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler