HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tartışmanın gerisinde Abdullah Gül mü var?

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşananları "Arınç-Erdoğan kayıkçı dövüşü" ifadeleriyle değerlendirdi.

Tartışmanın gerisinde Abdullah Gül mü var?

Aygün, "Bu atışmanın gerisinde Davutoğlu ve Gül'ün bulunduğundan kuşku duyulamaz. Onlar dahi, Erdoğan ile 'Yeni Türkiye'nin yürümeyeceğini görüyorlar" dedi.

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Aygün, "Arınç-Erdoğan tartışması AKP içindeki bir çatlamanın işareti olarak görünüyor. Arınç ilk kez geri adım atmadı. Hakan Fidan'ın istifası ve sonrasında yaşanan 'U' dönüşünde AKP'yi rezil eden Erdoğan'a Arınç üzerinden sadece bir mesaj verdiler. Bu atışmanın gerisinde Davutoğlu ve Gül'ün bulunduğundan kuşku duyulamaz. Onlar dahi, Erdoğan ile 'Yeni Türkiye'nin yürümeyeceğini görüyorlar. Daha şimdiden havuz medyasından Erdoğan'ı suçlayan ilk sesler yükseldi bile" dedi.

-"LAİK DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"-

"Peki bu çatışmadan ne çıkar?" sorusunu soran Aygün, şunları kaydetti:

"'Başkanlık diyelim ki gelmedi. AKP Erdoğan'a 'direndi'. Toplantılar Ak Saray'da değil, Çankaya'da yapıldı. Bakanlar Kurulu'na Erdoğan değil, Davutoğlu başkanlık etti. İşçi, emekçi, demokrasi güçleri bundan bir kazanım mı elde edecek?

Bizim kavgamız bir 'kişi' ile mi, yoksa sistem ile mi? Yani 'Erdoğan'a hayır, Davutoğlu veya Gül'e evet', 'Başkanlığa hayır, AKP rejimine evet' mi diyoruz? Elbette hayır. Biz 'AKP rejimine' karşı gerçek bir laik demokrasi için mücadele ediyoruz.

-"KAYIKÇI DÖVÜŞÜ KİMSEYİ ALDATMASIN"-

Meselemiz kişi veya kişilerle değil, zihniyetlerin temsil ettiği rejimle. 13 yıllık karanlık 'Yeni Türkiye' denen yobaz-faşist rejime de, Erdoğan'ın hevesle istediği 'Başkanlık Sistemi'ne de karşıyız.

Bizim sorunumuz AKP, Erdoğan, Davutoğlu ve temsil ettikleri zihniyet iledir. Kravatlı IŞİD'lilere karşı halkın demokrasisinden yanayız. İşçilerin, emekçilerin, aydınlanmacıların, halkların demokratik ve laik cumhuriyetinden yanayız. Bunun için mücadele ediyoruz.

Ak Saray-AKP tepelerinde yaşanan ve meselemizin özüyle pek ilgisi olmayan 'kayıkçı dövüşü' kimseyi aldatmasın." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler