HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM 2014 Onur Ödülleri sahiplerini buldu

TBMM tarafından ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve tescil edilmiş üstün başarıları ile ülkeyi en iyi şekilde temsil eden Türk vatandaşlarına verilen TBMM Onur Ödülü, sahibini buldu.

TBMM tarafından ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve tescil edilmiş üstün başarıları ile ülkeyi en iyi şekilde temsil eden Türk vatandaşlarına verilen TBMM Onur Ödülü, bu yıl Prof. Dr. Taner Demirer ve Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a verildi.

Türkiye'nin son yıllarda tıp alanında yetiştirdiği en değerli bilim adamlarından birisi olan ve yurtiçi ile yurtdışında büyük başarılara imza atan, çok sayıda yerli ve yabancı ödüle layık görülen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Demirer ve yurtiçi ve yurtdışında başarılı mesleki bir kariyere sahip olan, Avusturya Salzburg Şehri Onul Ödülü, Asya Sanat Bienali Resim Büyük Ödülü'nün sahibi olan ve Baskı Müzesi'nin kurulmasında büyük emeği olan Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, TBMM 2014 Onur Ödülü'ne layık görüldü. 103 bilim adamının aday gösterildiği TBMM Onur Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Demirer ve Prof. Dr. Koçan, ödüllerini TBMM'de düzenlenen törenle TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in elinden aldı. Törene Çiçek'in yanı sıra Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Başkanvekili Sadık Yakut, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ile Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve çok sayıda milletvekili, bilim adamı ve davetli katıldı.

TBMM Onur Ödülü adayları arasında yapılan seçim süreci hakkında bilgi veren TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, gerçek kişilerin kendilerini aday gösteremediklerini, kurul olarak bu konuda yönetmelikte bir değişiklik yaparak gerçek kişilerin de kendilerine aday göstermeleri için bir çalışma yapmayı düşündüklerini ifade etti. Bahçekapılı, "Süre içinde 103 adet başvuru aldık, kriterlere uygun adayları tespit ettik. Bir liste hazırlayarak Sayın Başkanımıza ilettik. Sayın Başkan kurulun kanaatini bize sordu ve nihai karar bizim kurul tarafından önerdiğimiz ve düşündüğümüz karar ile örtüştü” dedi.

"YENİ YASAMA YILININ SİYASİ OLGUNLUK ÇERÇEVESİNDE GEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Ödül töreninin zamanının anlamlı olduğunu, TBMM'nin 24. dönem 5. yasa yılına girdiğini, aynı zamanda TBMM'nin 94. yılı olduğunu ifade eden TBMM Cemil Çiçek ise, geride bırakılan 4 yasama yılında TBMM'nin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Çiçek, "Yeni yasama yılının siyasi olgunluk, uzlaşma kültürü, karşılıklı anlayış ve saygı esasları çerçevesinde huzurlu ve verimli olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

2005 yılından bu yana TBMM Onur Ödülü'nün verildiğini belirten ve bugüne kadar bu ödüle layık görülenleri hatırlatan Çiçek, "TBMM Başkanlık Divanı Kültür Sanat ve Yayın Kurulumuzun ön değerlendirmeleri sonucunda bu yıl TBMM Onur Ödülü'nü ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda yaptıkları çalışmalar ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden çok değerli iki insanımıza vermeyi uygun görmüştür. Bu çerçevede Prof. Dr. Taner Demirer ve Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a kendi alanlarında yürüttükleri çalışmalar, eğitime ve toplumsal hayata sağladıkları katkılar, ülkemize ve insanlığa hizmete adanmış hayat hikayeleri ve uluslararası camia tarafından gördükleri taktir nedeniyle 2014 TBMM Onur Ödülü'nü almaya hak kazanmışlardır, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Çiçek, bu yıl diğer yıllardan ayrı olarak iki bilim insanının bu ödülü alacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Prof. Dr. Tamer Demirer, insanlığın halen çaresiz kaldığı en zorlu alanlardan birisi olan kanser araştırmaları, kök hücre ve kemik iliği nakli alanlarında genç yaşına rağmen üstün nitelikli çalışmalar sergilemektedir. Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ise geleneksel değerlerimize ve kültürümüze katkıda bulunmak amacıyla kurduğu Baksı Müzesi ile hayat boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarını taçlandırmış bir sanatçımızdır” şeklinde konuştu.

Son 10 yıllık zaman içinde kanser ile kök hücre tedavilerinin standının Türkiye'de önemli ölçüde yükseldiğini ifade eden Prof. Dr. Tamer Demirer, "Umuyorum önümüzdeki yıllarda daha çok kanser hastasına şifa sağlamak mümkün olacaktır. Beni bu ödüle layık gören TBMM Başkanlığı'na teşekkür ediyorum” derken, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan da, "Bu ödül benim için son derece önemli. Bu ödül bizim yapmış olduklarımızın paylaşıldığını görmek açısından çok önemli” açıklamasında bulundu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler