HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM Başkanı Çiçek: 8 Haziran'da hukuk güvenliği sağlanmalı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hukuki istikrarın önemli olduğunu, yargıya güvenin devlete güven olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Çiçek: 8 Haziran'da hukuk güvenliği sağlanmalı

Yargının kendisini güvenilir olarak ortaya koyması gerektiğini belirten Çiçek, "Belli sayıda insan yüzünden canını dişine takmış hakim, savcılarımız töhmet altındadır. Onun için 8 Haziran sabahı bu ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi hukuk güvenliği sağlanmalıdır” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen Domotex Halı Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Cemil Çiçek, Türkiye’nin dünya sıralamasında daha üst sıralarda yer alması için siyasi, ekonomik, hukuki ve bürokratik istikrarın sağlanması gerektiğini kaydetti.

Bir ülkede hukuk düzeninde istikrarsızlığın, hukuka göre karar vermeyip mensubiyetlerine göre karar verilmesinin ülkede yatırım şevkini kıracağını savunan Çiçek şöyle konuştu:

"Hukuk güvenliği olmadığı için karar vericiler ciddi ölçüde tereddüde düşer. Hadi biz kendimizi anlarız, ama Türkiye’nin rakipleri ile arayı kapaması için her sene yüzde 7 büyümesi gerekiyor. Yüzde 13’lük tasarruf rakamları ile yüzde 3 büyüyoruz. Aradaki yüzde 4 payı kapatacak yabancı yatırımcıdır. Yabancı yatırımcı da yıkılacak duvarın altına oturmaz. O ülkede hukuk güvenliği olacak, başıma bir iş gelirse, yanlış bir iş olursa, bana haksızlık yapılırsa ‘ben bu ülkenin yargısına güveniyorum’ diyebilmesi lazım. Çünkü yargıya güven devlete güvendir. O halde bizim yargımız kendisini güvenilir olarak ortaya koymalıdır. Belli sayıda insan yüzünden canını dişine takmış hakim, savcılarımız töhmet altındadır. Onun için 8 Haziran sabahı bu ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi hukuk güvenliğini sağlamaktır.”

BÜROKRASİ UYGULAMALARINDA CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR

Konuşmasında bürokratik istikrara da değinen Cemil Çiçek, “Bürokrasi ne kadar kaliteli olursa, ne kadar çıkan kanunları uygulamada becerikli olabilirse, iş adamları da bundan memnun olur, yatırımcı da memnun olur. Bürokraside, bürokratik işlemlerde bir şikayetimiz var. Faturayı biz siyasetçiler ödüyoruz. Kanunları çıkarıyoruz, meclis kanun fabrikasına döndü. Bürokrasi uygulamalarında ciddi sıkıntılarımız var. Bunları gerçekleştirebilirsek bugün 3 milyar dolar olan halı ihracatı 6 milyar dolara niye çıkmasın" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Çiçek ve beraberindekiler fuarın açılışını kurdele keserek yaptı, stantları dolaştı.

AKTİF YAŞAM VE EVDE YAŞAM DESTEK BİRİMİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Çiçek, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Aktif Yaşam ve Evde Destek Birimi’nin açılış törenine katıldı. Burada da konuşan Çiçek, Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere ve yaşlılara yönelik bir birimi kurmasının ilgi çekici olduğunu söyledi. Yeni projelerle vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını dile getiren Çiçek, konuşmasının ardından açılışını yaptığı birim hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den birim hakkında bilgi aldı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler