HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM Genel Kurulu'nda "Soma faciası" tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda, Soma'daki iki ocakta madencilerin çalışmaya zorlandığını öne süren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız arasında tartışma yaşandı

TBMM Genel Kurulu'nda "Soma faciası" tartışması

Yeni yargı paketinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde konuşan Özel, Soma'da Ata Bacası ve Işıklar ocaklarında madencilerin çalışmaya zorlandığını söyledi.

Soma'daki faciadan sonra madencilere birçok söz verildiğini ifade eden Özel, "torba kanun" tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu görüşmelerinde iktidar partisinin konuya duyarsız olduğunu savundu. Özel, devletin Somalı madencilere verdiği sözü tutmasını istedi.

Komisyon sırasında hükümet adına oturan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Manisa milletvekilleri kürsüde başka, yüzümüze başka konuşuyor" diye konuştu.

Soma'daki maden ocaklarında şu anda üretim yapılmadığını vurgulayan Yıldız, "Belli şartlara gelmeyeceğine teftiş kurulları ve iş müfettişleriyle ikna olursak, o ocakları tamamen kapatabiliriz. Birinde 6 milyon ton, birinde 200 bin ton kömür var. Hiçbiri umurumuzda değil" dedi.

CHP'li Özel de sataşmadan söz alarak, Yıldız'ın yüzüne başka, kürsüde başka konuşmadığını ifade etti. Kahramanmaraş'taki maden göçüğü altında kalan 9 kişinin cesedinin 3 yıldır çıkarılamadığını anlatan Özel, "Cumhuriyet savcısı soruşturma yapmak istedi. Bakanın yazısıyla onay verilmedi. Soma'da 'hesap verilecek, teminatı benim' diyorsunuz" diye konuştu.

Yıldız, komisyon sırasındaki yerinden Özel'e, "Dürüst ol" diye seslenerek, "Soma için verdiğimiz onayı niye söylemiyorsun?" dedi.

Özel ile Yıldız arasında atışmalar yaşanması ve tartışmanın alevlenmesi üzerine, birleşimi yöneten Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ara verdi.

Aradan sonra komisyon sırasında hükümet adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yerini aldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler