HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'torba kanun' tasarısını kabul etti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, çeşitli konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 6 maddesi daha kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'torba kanun' tasarısını kabul etti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, "Şanlıurfa'ya 'İstiklal Madalyası' verilmesi, zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, 'Kanal İstanbul', 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısını kabul etti.

Kamuoyunda "torba kanun" tasarısı olarak bilinen "Şanlıurfa İline İstiklal Madalyası Verilmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na göre, yaşlı aylığının bağlanmasına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplanmasında, hane içindeki kişi başına düşen milli gelir tutarı yerine, aylık başvurusunda bulunan kişinin kendisi ile eşinin gelir tutarının hesaplanması dikkate alınacak.

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilecek
Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilecek.

"Kanal İstanbul"
Tasarıyla, "Kanal İstanbul" ve diğer su yolları için yasal düzenleme getiriliyor.

Tasarıyla, ilgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. "İmar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçidi", su yolu olarak tanımlanıyor.
Sosyal yardım alanları çalıştıranlara prim desteği
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenen sosyal yardımlardan yararlanan kişileri istihdam eden işverenlere sigorta primi desteği verilecek.

Kamu görevlileri sendikaları şehit ailelerine ayni ve nakdi yardımda bulunabilecek

Kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlar, nakit mevcutlarının yüzde 10'unu aşmamak şartıyla şehit yakınları ile gazilere ayni ve nakdi yardımda bulunabilecek. Yardımlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile koordinasyon içinde gerçekleştirilecek.

Turizm işletmelerinin borçları ertelenecek
Üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisleri yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden, irtifak hakkı tesis edilip edilmediğine veya kullanma izni verilip verilmediğine bakılmaksızın 2016 yılı için tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ile hasılat paylarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli konaklama tesisleri tarafından Hazine taşınmazlarının izinsiz kullanımlarından dolayı tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl ertelenecek.

15 bin polis ve 2 bin 610 sosyal güvenlik denetmeni kadrosu ihdas edilecek
Tasarıyla, 15 bin polis ve 2 bin 610 sosyal güvenlik denetmeni kadrosu ihdas ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler