HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM'de yumruklu 'Kürdistan' kavgası

BDP'nin, 'Kürdistan'lı raporu Genel Kurul'da kavga çıkardı. MHP'li Yeniçeri ile BDP'li Baluken ve Sakık arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı.

TBMM'de yumruklu 'Kürdistan' kavgası

BDP ’li üyelerin hazırlayıp TBMM Başkanlığı'na sunduğu ve Doğu-Güneydoğu Anadolu bölgelerini 'Kürdistan' olarak tanımlayan Bütçe Tasarısı ve Plan-Bütçe Komisyonu Raporu parlamentoda yumruklu kavga çıkardı.

Meclis Genel Kurulu’nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Raporu’nda BDP’nin muhalefet şerhinde yer alan “Kürdistan” ibaresinin çıkarılması için usul tartışması açıldı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın konuşması sırasında MHP ve BDP’li vekiller arasında tartışma yaşandı. Önce sözlü başlayan tartışma sonra yumruklaşmaya kadar vardı. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri arasındaki tartışma büyüyünce tansiyon yükseldi. Vekiller birbirlerinin üzerine yürürken Baluken’in yumruğunu salladığı görüldü. Vekiller birbirlerinin üzerine yürürken yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. MHP ve BDP’li vekiller arasındaki tartışma CHP’li vekillerin araya girmesiyle kavganın büyümesi önlendi. Tansiyonun yükselmesi üzerine oturuma ara verildi.

BAHÇELİ'DEN KÜRDİSTAN RESTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, yarınki bütçe görüşmelerinde konuşmayacak. Gereçe, BDP'nin muhalefet şerhindeki Kürtçe ifadesi...

KÜRDİSTAN İFADESİ METİNDEN ÇIKARILDI

Meclis Genel Kurulu’nda açılan usul tartışması üzerine yapılan oylama sonrasında 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Raporu’nda BDP’nin muhalefet şerhinde yer alan “Kürdistan” ibaresi çıkarıldı.
Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Usul tartışması açılmasını isteyen Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Raporu’nda BDP’nin muhalefet şerhinde yer alan “Kürdistan” ibaresinin çıkarılmasını istedi.

BDP’LİLER KÜRSÜYE YÜRÜDÜ

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, BDP Grubuna mensup milletvekillerince yazılan muhalefet şerhinde Anayasaya ve İçtüzüğe açıkça ve doğrudan ifadelerin bulunması nedeniyle başkanlığa usuli itirazda bulunulduğunu, aynı konuda başkanlığa ayrıca yazılı bir talepte bulunulduğunu söyledi.

Yakut, doğrudan ve açıkça Anayasanın 3. ve 14 maddelerine aykırı olan söz konusu muhalefet şerhinin 506 sıra sayısının birinci cildinden çıkarılması, birinci cildin tekrar bastırılıp dağıtılması, muhalefet şerhinin Anayasa ve İçtüzük hükümlerine göre düzeltilerek, bütçe görüşmelerinin sonuna kadar tekrar verilmesi halinde ek sıra sayısı ile bastırılıp dağıtılmasını oyladı.

Bu arada BDP’li vekiller, Başkanlık Divanı kürsüsüne yürüdü. Ak Parti ve CHP’li İdare amirleri BDP’li vekillerin yanına geldi. Ak Partili vekiller de yerlerinden kalktı ve ayakta bekledi.

Yapılan oylama sonunda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Raporu’ndan BDP muhalefet şerhinin çıkarılması kabul edildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler