HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tek değişmeyen Bakan Ali Babacan

Abdullah Gül ile başlayan Ak Parti Hükümetlerinin bugüne kadar tamamında bakan olmayı başaran iki isim Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu.

Tek değişmeyen Bakan Ali Babacan

Bakan Yıldırım, sadece seçim dönemlerinde, yasal gereklilik olarak bakanlık koltuğunu siyasetçi olmayan, tarafsız bir isme bıraktı. Bunun dışında, Gül ile başlayan, Recep Tayyip Erdoğan ile devam eden toplam dört AK Parti hükümetinin tümünde görev yaptı.

Binali Yıldırım'ın İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasıyla birlikte, Aralık sonunda bakanlık görevinden ayrılması bekleniyor.

Bu durumda, eğer yapılacak kabine değişikliğinde hükümette kalmayı başarırsa, Ali Babacan, tüm AK Parti hükümetlerinde göre yapan Bakan olarak tarihe geçecek.

NE GÜL, NE ERDOĞAN: SADECE BABACAN HER KABİNEDE MEVCUT...

Bu unvana, ne Cumhurbaşkanı olduğu için hükümetten 2007'de hükümetten ayrılan Abdullah Gül, ne de AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde milletvekili olmadığı için kabineye giremeyen Recep Tayyip Erdoğan sahip.

Gül'ün Başbakanlığında kurulan 58. Hükümette Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilen Babacan, ilk Erdoğan hükümetinde, 59. hükümette de Devlet Bakanlığı görevinin yanı sıra, AB ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı.

60. hükümette Dışişleri Bakanlığı görevi verilen Babacan, yapılan kabine değişikliği sonrası Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak ekonomi yönetiminin kaptan köşküne getirildi. Babacan, 2011 seçimlerinin ardından kurulan 61. hükümette de Başbakan Yardımcısı oldu.

1967'de Ankara doğumlu Babacan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. Yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme Dalında tamamlayan Babacan, ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler