HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG meclis gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, tartışmalara neden olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'ni (TEOG) Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, TEOG kapsamında yapılan lise yerleştirmelerinde, tercih yapan öğrencilerden çoğunun istediği liseye yerleşemediğini belirtti. Bir kısmı tercihlerinde olmayan uzak semtlerdeki okullara yerleştirilirken, gayrimüslim öğrencilerin de imam hatip liselerine otomatik olarak kaydedildiğini ifade eden Tanrıkulu, "Uzmanlara göre yüzdelik dilimler yanıltmış, dilimlere düşen öğrenci sayısı artmış, öğrenciler 1-2 dilim alta yerleştirilmiştir" dedi. Tanrıkulu, Bakan Avcı'ya şu soruları yöneltti:

"Özel Pangaltı Ermeni Ortaokulu mezunu Arda Christof A.'nın, Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne,Ermeni asıllı başka bir veli K.B.'nin çocuğunun Şişli Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi kaydedildiği iddiaları doğru mudur?

Türkiye genelinde, hata yapılarak imam hatip liselerine yerleştirilen gayrimüslim öğrenci sayısı nedir?

TEOG sisteminde, hatalı bir şekilde gayrimüslim öğrencilerin imam hatip liselerine yerleştirilmesi önlenemez bir durum mudur?

TEOG sistemi nakil işlemlerinde velilerden bağış, yardım veya ücret talep edilecek midir?

Velilere TEOG sistemi ile ilgili bilgilendirilme yapılmış mıdır? E-okul işlemlerinde velilere kim ya da kimler yardımcı olacaktır?

Devlet okullarında nakil için puan üstünlüğü ya da yüzdelik dilimlere bakılmayacak olunmasının sebebi nedir?

TEOG yerleştirmeleri sonucu oluşan boş kontenjanlara, kontenjandan daha fazla nakil talebi olursa hangi kriterlere göre yerleştirme yapılacaktır?

Veliler TEOG sistemi yerleştirme, nakil işlemleri ile ilgili şikayetlerini nereye yapmalıdır?" (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler