HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terörün sona erdirilmesine dair kanun resmi gazete’de yayımlandı

Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Kapsamında Yürütülecek Çalışmalara İlişkin Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'nda, "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Kapsamında Yürütülecek Çalışmalara İlişkin Esaslar'ın yürürlüğe konulması; 10 Temmuz 2014 tarihli ve 6551 sayılı Kanuna göre, Bakanlar Kurulu'nca 30 Eylül 2014 tarihinde kararlaştırılmıştır” denildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Karar'da, "Çözüm süreci, temel yaklaşımı çokluk içinde birlik ve kardeşlik olan, tek bir insanın hakkını korumayı tüm insanlığın hakkını korumak olarak gören eşsiz bir kadim medeniyet üzerinde yükselmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kararda, Yürütülecek çalışmaların ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi, uygulama sonuçlarının en üst düzeyde takibi, gerekli strateji ve politikaların geliştirilmesi, görevli bakanlıklar arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla, Çözüm Süreci Kurulu'nun oluşturulduğu belirtildi.

Çözüm Süreci Kurulu, Başbakan veya Başbakan'ın görevlendireceği Başbakan Yardımcısı'nın başkanlığında, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Başbakanlık Müsteşarı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı'ndan oluşturuldu. Kararda,Kurulun görevleri kısmında ise, "uygulanacak strateji ve politikaları belirlemek, uygulamayı izlemek, değerlendirmek ve ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, sorumlu kurumları ve ilgili kurumları belirlemek, taslak eylem planlarını, raporlarını değerlendirmek, alınması gereken tedbirleri belirlemek, gerekli görülen diğer konularda kararlar alma”ifadeleri yer aldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler