HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Torba Kanun'dan tartışmalı 10. madde çıkarıldı

"Maden sahiplerine mesai saatlerinin kısaltılması nedeniyle fiyat farkı verilmesine yönelik" düzenlemeyi kapsayan 10. madde, tartışmaların ardından metinden çıkarıldı.

ANKARA(ANKA) - TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut'un yönettiği Genel Kurul'da Tasarının ilk bölümüne ilişkin görüşmeler devam ediyor. 154 maddelik Torba Kanunun 10. maddesine yönelik yapılan görüşmelerde muhalefet önergeler verdi. Önergelerin ardından çıkan AK Partili milletvekilleri de bu maddeye ilişkin bir önerge vererek, "Konunun hukukuki ve mali boyutlarının daha fazla tartışılmasının temini amacıyla" bu önergeyi verdi. Madde tüm grupların oy birliği ile metinden çıkarıldı.

Madde, geçici 21. madde içeriğiyle, "Bu kanun kapsamında yer altındaki maden işlerinde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının yer altındaki maden işlerine ilişkin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu kapsamında devam eden sözleşmeleri ile bu kanunun ek 7. maddesi kapsamında devam eden rödövans sözleşmelerinde, yapılan değişiklikler ile bu kanunun 9. maddesiyle sınırlı olmak kaydıyla meydana gelebilecek maliyet artışlarının fiyat farkı olarak ödenebilmesine ilişkin esas ve usuller Kamu İhale Kurumunun teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir" ifadesi yer alıyordu.

Bu maddeye ilişkin, "madenlerde mesai saatleri kısalacağı için maliyetlerin artacağını dile getirerek fiyat farkı talep eden aralarında Soma Holding'in de bulundu 9 rödövans şirkete Hazine'den yıllık 250 milyon lira fiyat farkı aktarılacağı" iddia edilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler