HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Trump, Erdoğan'ı aramaya cesaret edememiştir'

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin Kudüs kararını eleştirerek 'ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı aramamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- ABD yönetiminin bu kararı hem uluslararası hukuka hem de BM kararlarına aykırıdır, yok hükmündedir. Bölgedeki ateşin üzerine benzin dökülmüştür. Bu kararı alanlar, Ortadoğu'da barış istemediğini alenen ortaya koymuştur.

- Sayın Putin'in bugün Türkiye'de olması tesadüfi değildir. Çarşamba günü İslam İşbirliği Zirvesi İstanbul'da toplanıyor. Mesele çok ciddidir. Yıllardır barış için bedel ödeyen Filistin halkı bu haksız, hukuksuz ve kibirli karar karşısında asla yalnız değildir.

- ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı aramamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir.

- Çözüm oluncaya kadar Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımayacağız.

- Bizim Kudüs'te bir büyükelçiliğimiz var ama Filistin Devleti'nin Büyükelçiliği.

RIZA SARRAF DAVASI

ABD'de devam eden bir dava var, Amerikan menfaatlerine zarar verdiğine dair. Bu dava hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir davadır. Davadan 24 saat canlı yayın yapılıyor. FETÖ'cüler orada kendilerini seferber etmişler.

SÜLEYMAN ŞAH SAYGI KARAKOLU

Suriye'de işler yoluna girdikten sonra Süleyman Şah Saygı Karakolunun eski yerinde faaliyete geçecek.


En Çok Aranan Haberler