HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkeş: Bahçeli bir gün dedi ki...

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, referandumla en fazla karşılaştıkları sorunun 'Niye şimdi' olduğunu belirterek buna yanıt verdi.

Türkeş, "Ekim ayında MHP'nin saygıdeğer genel başkanı bir gün grup toplantısı sırasında dedi ki, 'Hani siz bir başkanlık sistemi istiyordunuz ya onu getirin de çıkartıverelim.' Böyle başladı süreç. Bu önemli mi? Çok önemli" diye konuştu.

Türkeş, temasları kapsamında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) İngiltere şubesi tarafından Hornsey Kız Okulu'nda düzenlenen toplantıda Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

"TÜRKİYE’DE BUGÜN İÇİN YENİ BİR YÖNETİM TARZINA İHTİYAÇ VAR MI? YOK"

Konuşmasında halktan 16 Nisan’daki referanduma destek vermelerini isteyen Türkeş, "Dünyanın her yerinde yaşayan vatandaşlarımızın ülkedeki olayları yakından takip etmelerini istiyoruz. Türkiye’de bugün için yeni bir yönetim tarzına ihtiyaç var mı? Yok. Türkiye bugün çok şükür bir şekilde yönetiliyor. Dün de yönetildi ama aksaklıklar var. Eksiklikler var. Onları telafi etmek ile alakalı. Yani yarınlarla ilgili bir ihtiyaçtır bu" dedi.

Referanduma ilişkin olarak en fazla karşılaştıkları sorunun 'Niye şimdi' olduğunu dile getiren Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AMAN AMAN, CENNET CANIMA MİNNET, HADİ BAKALIM YAPALIM DİYE BU İŞE GİRİLDİ"

"Ekim ayında Milliyetçi Hareket Partisi’nin saygıdeğer genel başkanı birgün grup toplantısı sırasında dedi ki ‘Hani siz bir başkanlık sistemi istiyordunuz ya onu getirin de çıkartıverelim’ dedi. Böyle başladı süreç. Bu önemli mi? Çok önemli. Bunu, konuşmalarda, sohbette, nutuklarda, söyleşilerde Sayın Cumhurbaşkanı ve partili yetkililer dile getiriyordu. Fakat, 316 milletvekili olan bir partinin, bugünün gündeminde olmadığını da hepimiz biliyorduk. 2019’da tekrar bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Belediye, yerel yönetim ve milletvekili seçimleri olacak. Bu ancak ondan sonra ele alınabilecek bir konuydu ama ekim ayında saygıdeğer Bahçeli çıkıp da ‘Hele bi getirin bir bakalım, şunu bir ele alalım’ deyince, aman aman, cennet canıma minnet, hadi bakalım yapalım diye bu işe girildi. ‘Neden bugün?’ün sebebi budur. Sonradan dönüp, mevcut siyasetteki yönetici şahsiyetlerle ilgili, ‘Yahu şimdi neyi yapamıyor da bunu yapmak için yola çıktı?’ demek abesle iştigaldir. Niye? Çünkü, az önce arz ettiğim gibi, Milliyetçi Hareket Partisi’nden gelen bir teklif değerlendiriliyor bugün. Bugün yapılan budur."

Yetki tartışması gibi olası meselelerin çözümü için halk oylamasına gidildiğini belirten Türkeş, "Ana çerçevesi budur. Yani, ‘Niye şimdi?’ Sayın Bahçeli ve MHP şimdiyi önerdiği için şimdi. ‘Gerek var mı?’ Var. Seçilmiş iki, hem cumhurbaşkanı hem başbakanı ile mevcut sistem her zaman probleme ve pürüze gebe. Ben kendi payıma (referandumda) ’evet’ denmesi gereğine inanıyorum. ‘Evet’ denmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler