HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Türkiye iki yıllık süreçte çok şeye gebe"

Türkiye Partisi'ni kapatan Abdüllatif Şener, önümüzdeki dönemde yeni bir siyasi parti oluşumunun içinde olabileceği sinyalini verdi.

ANKARA (ANKA) - Türkiye'nin bundan sonraki iki yıllık süreçte çok şeye gebe olduğunu düşündüğünü ifade eden Şener, "Bu konjektürel baskıların artık kontrol edilemez bir döneme girdiğini, bir patlamanın yaşanacağını düşünüyorum" dedi.

Şener, ANKA'ya yaptığı açıklamada, AKP'den ayrılarak kurduğu Türkiye Partisi'ni kapatmış olmanın siyaseti bırakmış olduğu anlamına gelmediğini belirtti. Geçmişten daha güçlü bir şekilde siyasette var olacağını ifade eden Şener, "Yolumuza devam edeceğiz ve yeni güçlü, iktidar alternatifinin oluşması için çaba harcayacağım. Ancak şu anda parlamentoda grubu bulunan partilerin hiçbirinde bugün itibariyle siyaset yapmak istemiyorum. Ben siyasette daha farklı, özgün bir kulvara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Türkiye'de demokratik bir ortam olmadığını ifade eden Şener, "Türkiye'de sivil toplum kuruluşları güçlü değil. Nerede o Kızılay'ı, Taksim Meydanı'nı dolduran sendikalar? Türkiye'de aydın mı var? İktidarın mutlu olmasını sağlamak için gece gündüz çaba harcayan, ilkesi, çizgisi olmayan bir aydın görüntüsü oluştu. Medya aynı şekilde. Böyle bir ortamda siyasetin kullandığı paranın dörtte üçünü de iktidar partisi kullanıyor" dedi. Önümüzdeki iki yılın Türkiye için çok şeye gebe olduğunu düşündüğünü ifade eden Şener, "Bu konjektürel baskıların artık kontrol edilemez bir döneme girdiğini, bir patlamanın yaşanacağını düşünüyorum. Bir taraftan ekonomi dar boğaza giriyor, diğer taraftan terör, iç politika berbat. Dış politika daha da berbat, kendi ayağına kurşun sıkan, ülkesine kötülük yapan bir dış politika izliyor Sayın Başbakan. Bunun bir sürdürebilirliği yok. Tüm bu olaylar sonunda bir nefes alanı oluşacaktır. Her zaman iktidar alternatifi güçlü bir yapıya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" dedi. Türkiye'nin geleceği açısından iktidar üzerinde gerçekten bir baskı unsurunun olması gerektiğini belirten Şener, "Çünkü eleştirilemeyen, endişesi olmayan, kendisini güç gören bir iktidar yanlışlarında azgınlaşır ve sonunda ülkeyi felakete götürür, Türkiye'nin ana çizgisi budur" diye konuştu.

Şener daha geniş kapsamlı, medya ayağı ve sivil toplum bağlantıları olan, finans sorunu olmayan bir yapılanmanın ortaya çıkacağı her zemini değerlendireceğini, oluşması için de çaba harcayacağını belirtirken, önümüzdeki dönemde yeni bir siyasi parti oluşumunun içinde olabileceğinin de sinyalini verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler