HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Türkiye'de ilk metronun kazmasını CHP vurdu"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de metronun ilk kazmasının CHP döneminde vurulduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte Büyükçekmece Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına katıldı.

Seçim otobüsü üzerinden kalabalık partili grubuna seslenen Kılıçdaroğlu, 30 Mart seçimleri için vatandaşlardan destek istedi.

İstanbul'un sorunlarını çözmeye talip olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bazen diyorlar ki ‘CHP İstanbul'da ne yapar' Kimse unutmasın bu ülkede ilk metronun kazmasını vuran parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu ülkeye tercihli yolu getiren parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Tanzim satış mağazalarını ilk kuran parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Halk ekmek fabrikalarını kuran parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Vatandaşları sürmeden kentsel dönüşümü gerçekleştiren parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz de metro yapıyoruz AKP Belediye Başkanları da metro yapıyor. İzmir'de metronun kilometresini 60 milyon TL'ye, Ankara'da 100 milyon TL'ye, İstanbul'da 150 milyon TL'ye yapıyorlar. Bu fark neden” dedi.

Konuşmasında yolsuzluk iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti gibi onurlu bir devleti şaibeli bir kişi yönetemez. Artık koltuktan çekilmesi lazım, çekilmediği takdirde demokrasi adına, özgürlükler adına hep birlikte 30 Mart'ta sandığa gideceğiz ve iktidarı alaşağı edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye'de kadının giysisi, başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Neymiş Kabataş iskelesinde türbanlı bacımıza 50 - 100 kişi saldırmış. Bunun yalan olduğu çıktı ortaya. Bütün kadın kardeşlerime söylüyorum giysisi ne olursa olsun, göz renginiz ne olursa olsun, benim başımın üstünde yeriniz var. Hiçbir yurttaşımı ötekileştirmiyorum. İnancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun bu topraklarda yaşıyorsa siyasi düşüncesi ne olursa olsun başımın üstünde yeri var. Gelin güzel Türkiyeyi barış içinde huzur içinde yeniden inşa edelim” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ü kürsüye çağırarak birlikte halkı selamladı. Vatandaşlardan yerel seçimlerde destek isteyen Kılıçdaroğlu, "Şişli'yi İstanbul markası yaptı, şimdi onun bir hedefi var ‘İstanbul'a gelen turist sayını arttıracağım' diyor. İstanbul'un her sorununu biliyor. İstanbul aşığı olan birisinin nasıl bir mücadele içerisinde olduğunu göreceksiniz” ifadelerini kullandı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler