HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkiye'ye uğramadan karar veriyorlar'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin görünümünü değiştiren uluslararası derecelendirme kuruluşlarına sert çıktı.

'Türkiye'ye uğramadan karar veriyorlar'

İSTANBUL (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi soru işaretlerine, kuşkulara, tereddütlere maruz bırakarak, yatırım akışını engelleyecek değerlendirmeler yapmanın kolay olmaması gerektiğini belirterek, "Bu, anlayışla karşılayabileceğimiz bir durum değildir. Kimse kusura bakmasın burada tabi olarak art niyet ararız. Bu derecelendirme kuruluşları ya Türkiye'ye hiç uğramıyorlar, sağdan soldan duydukları ile bir değerlendirme yapıyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi (YDK) 7.Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisi değerlendirirken, istikrar ve güvenden asla taviz vermeden, tedbiri elden bırakmadan yere sağlam basarak geleceğe doğru ilerleyeceğini söyledi. Bazı Avrupa ülkelerinde yaklaşan seçimler nedeni ile popülist uygulama yapılırken, Türkiye'nin popülizme asla taviz vermediğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu arada açık açık ifade etme durumundayım, dış ticaretini artıran, işsizliği rekor seviyede düşüren istikrar ve güvenden asla taviz vermeyen bir ülkenin, bazı kredi derecelendirme kuruluşları tarafından farklı değerlendirilmesi, bizim anlayışla karşılayabileceğimiz bir durum değildir. Hiç kimse kusura bakmasın, biz çok tabi olarak burada art niyet ararız. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının, bu objektif olmayan tavırları artık, ekonomi çevrelerince de ciddi şekilde tartışılmalıdır. Büyüyen, gelişen çok başarılı bir performans sergileyen bir ülkeyi soru işaretlerine, kuşkulara, tereddütlere maruz bırakmak, yatırım akışını engelleyecek değerlendirmeler yapmak, taktir edersiniz ki bu kadar kolay olmamalıdır" dedi.

-"TÜRKİYE'YE UĞRAMIYORLAR, MESNETSİZ DEĞERLENDİRMELERE KULAK ASMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"-

Türkiye'nin 2023 hedeflerine bugünden kararlılıkla ilerleyen bir ülke olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, "Bu derecelendirme kuruluşları ya Türkiye'ye hiç uğramıyorlar, sağda-solda duydukları ile böyle bir değerlendirme yapıyorlar ve bu tür değerlendirmelerle bu tür adımlar atılırsa, bizim tabiki derecelendirme kuruluşlarıyla olan, bizim değerlendirmemiz de çok daha farklı olacaktır. 2023 hedefleri sadece partimizin, sadece hükümetin hedefleri olmaktan çıkmış, milli hedefler haline gelmiştir. Biz hakkımızda yapılan haksız ve mesnetsiz değerlendirmelere kulak asmadan, karalama kampanyalarına aldırmadan yolumuzda ilerleyecek, 2023 yılında da 2 trilyon dolar milli geliri ile dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olan bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler