HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tut belediye başkanı 5 yıl boyunca maaş almayacak

Adıyaman'ın Tut İlçe Belediye Başkanı Cemal Avcı, 5 yıl boyunca alacağı başkanlık maaşını ilçenin ihtiyaçlarına kullanacak ve maaş almayacak.

AK Parti Belediye Başkanı Mehmet Akat'ın aday olmadığı seçimlerde CHP'nin adayı Cemal Avcı, rakibi Ramazan Dinç karşısında seçimi kazandı. Mazbatasını alan Tut ilçesinin yeni Belediye Başkanı Cemal Avcı, kalabalık bir vatandaş topluluğuyla belediye mührünü aldı. Eski Başkan Mehmet Akat'tan belediye mührünü alan Cemal Avcı'ya Akat, yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.

Belediye Başkanı Cemal Avcı, eski Başkan Akat'a görev yaptığı süre zarfında yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, seçim öncesi verdiği vaatleri bir bir yerine getireceklerini söyledi.

Görev yaptığı süre boyunca başkanlık maaşını almayacağını yaptığı konuşmada yineleyen Cemal Avcı, maaşıyla ilçedeki okul, cami, öğrenci ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını gidereceğini belirtti.

Avcı, "Seçim sürecinde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz. Projelerimizi hayata geçireceğiz. Belediye maaşına hiç dokunmayacağım. Bu maaşı öğrencilere, okullara, camilere, taleplere göre ihtiyacı olanlara her ay paylaştıracağım. Projelerim arasında yer alan engelliler ve yaşlılar rehabilitasyon merkezi, kültür sarayı, Cumhuriyet Mahallesi'ne bir cami yapacağız. Bunun yanında Tut ilçesini paraşüt ve yayla turizminin merkezi haline getireceğiz. Tut'u bölgenin Davos'u yapacağız. Hem turizm alanında hem de gelişmişlik alanında bölgenin merkezi olacağız. Bölgeye yayla turizmi kapsamında 200 konutluk villa yapacağız, bunun yanında konut projemiz var” dedi.

Öte yandan, Tut Belediyesi'nin devlet, esnaf ve belediye çalışanlarına toplam 5 milyon civarında borcunun olduğu öğrenildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler