HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Meclis'te vedalaştı

Yerel seçimlerde İzmir'den AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Meclis Genel Kurulu'nda vedalaştı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Meclis'te vedalaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor. Dördüncü turda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı bütçe ve kesin hesapları yer alıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yollar sonrası kaza ve ölümlerin arttığı iddialarıyla ilgili seyahat miktarının iki kat arttığını belirterek kazaların üç kart artmasına rağmen ölümlü kaza miktarının 2003 yılındaki seviyede kaldığını ifade etti. Ölümlü kazalarda yüzde 54 azalma olduğunu dile getiren Yıldırım, 2003 yılında da şimdi de 3 bin 800'de kaldığını ifade etti.

Tren yollarının bağımsızlık, tarih ve kültürümüz olduğunu anlatan Yıldırım, 70'inin üzerinde Ulaştırma Bakanı olduğunu hatırlatarak herkesin bu ülkeye katkısı olduğunu belirterek teşekkür etti. "Nankör değiliz, yapılanı da takdir ederiz. Bu da yapılması lazım." dedi.

''ULAŞTIRMA BAKANLARININ ORTAMA ÖMRÜ 8 AY. BEN 11 YILDIR GÖREVDEYİM''

Ulaştırma Bakanlarının ortalama ömürlerinin 8 ay olduğunu belirten Yıldırım, kendisinin 11 yıldır görevde olduğunu ifade etti. Bir bakanın 8 ayda ne yapacağını soran Yıldırım, "Tebrikleri alır, kurumlardan brifing alır ve valizini toplar" diye konuştu.

Kamu kaynağı olarak yollar için 153 milyar lira harcadıklarını dile getiren Yıldırım, alternatif finans yöntemlerine de başvurduklarını ifade etti. Milli hızlı treni de yapacaklarını vurgulayan Yıldırım, yapılan icraatları haritalarla gösterdi.

VEDALAŞTI

Konuşmasının sonunda ise Yerel seçimlerde İzmir'den AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı belirtilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Meclis Genel Kurulu'nda vedalaştı. Bakan Yıldırım, "Ne kadar burada oluruz bilemiyorum ama 11 yıl içinde verdiğiniz her türlü destek, katkı için teşekkür ediyorum. Bütçenin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN BUGÜN İZMİR ADAYINI AÇIKLAYACAK

Başbakan Erdoğan, İzmir ile birlikte toplam 12 ilin belediye başkan adayını açıklayacak.

Ak Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla bugün saat 13.00'de Karşıyaka Arena Spor Salonu'nda "Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Buluşması"nın gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan toplantıda; İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Isparta, Burdur, Osmaniye, Kars, Kilis, Karaman, Tunceli illerinin belediye başkan adaylarının kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi. (CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler