HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ulaştırma Bakanı Yıldırım'da dinleme mağduru

Bir iş adamının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ses kayıtlarını CHP Genel Merkezi'ne götürdüğü ortaya çıktı.

Binali Yıldırım, "Bu kanunsuz dinlemeyi Kılıçdaroğlu Meclis Kürsüsü'nden okudu. Katlanmış suç işlendi" dedi. Yıldırım, mahkeme kararı ile yapılan telefon dinlemelerine sınırlama getirecek bir yasal düzenleme üzerinde çalışıldığını açıladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın da dinleme mağduru olduğu ortaya çıktı. Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı döneminde, bir iş adamının kendisine ait ses kayıtlarını CHP Genel Merkezi'ne götürdüğünü açıklayan Bakan Yıldırım, "O günlerde CHP Grup Başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu da bunları Meclis Kürsüsü'nden okudu. Katlanmış suç işlendi" dedi.

TRT Haber'de Emin Pazarcı'nın hazırlayıp sunduğu İnce Çizgi programında önemli açıklamalar yapan Binali Yıldırım, dinlemeler konusunda toplumda ciddi bir tedirginlik ve paranoya olduğunu söyledi. Geçmişte kendisinin başına da böyle bir olay geldiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Hazin bir olay. Bugün dinlemelerden şikayet edenler, dönüp kendilerine bakmalı. Geçmişte vecibelerini yerine getirmeyen bir uçak şirketinin ruhsatının iptal edilmesini onayladım. Benimle görüşmek istediler, görüştük. Adam görüşürken içeri kayıt cihazı sokmuş, görüşmeleri izinsiz kaydetmiş. Çıkınca CHP Genel Merkezi'ne gitmiş, Genel Başkan'la görüşmüş. Bugünkü Genel Başkan da o zaman Grup Başkan Vekili. Çıktı, Meclis Kürsüsü'nden bunları okudu. O kanunsuz dinlemeyi umuma ifşa ederek katmerli suç işlendi."

Dinlemelerle ilgili olarak sokakta simit satan insandan Başbakan'a kadar herkeste bir soru işareti ve kuşku bulunduğunu anlatan Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde ele geçen böceklerle ilgili olarak "Konu araştırılıyor. MİT, Emniyet ve Jandarma gibi kuruluşların bunu yapması düşünülemez. Bunu katiyen düşünmek bile istemiyorum. Eğer bunlar yapıyorsa, ortada çok vahim bir tablo var demektir. Geçmişte bunlar yapıldı, ama bugün düşünülemez. Benim kanaatim, başka unsurlar başka amaçlarla yapıyor olabilir. Bütün bunlar araştırmalar sonunda ortaya çıkacak" dedi.

Mahkeme kararı ile yapılan telefon dinlemeleri sırasında uygulamada bazı eksiklerin görüldüğünü belirten Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Bu yapının iyileştirilmesi gereken kısımları olduğu ortaya çıktı. Uygulamada yaşanan belirsizlikler ve sorunlar var. Onlar iyileştirilecek. Dinlemelere sınırlama gelecek diyebiliriz. Bir disiplin altına alınacak ve dinlemenin alanlarını daha da netleştirecek yasal düzenlemeler yapılacak."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler