HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ülke bir avuç çeteye teslim edilmemeli'

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, üniversitelerde Kürt öğrencilere karşı belli kesimler tarafından saldırılar düzenlediğini belirterek, "Bu ülke bir avuç çeteye teslim edilmemeli" dedi.

ANKARA (ANKA) - TBMM'de bir basın toplantısı yapan Tan, üniversitelerde son dönemde yaşanan olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tan, üniversitelerde Kürt öğrencilere karşı belli kesimler tarafından saldırı yapıldığını iddia etti. Bu konuda ilgilileri göreve çağırdığını belirten Tan, "Bu ülke bir avuç çeteye teslim edilmemeli" dedi. Demokrasinin herkes için istenmesi gerektiğini dile getiren Tan, şiddete başvurmadan herkesin fikrini açıklayabilmesi gerektiğini vurguladı.

Dicle Üniversitesi'nde de farklı görüşlerde olan tüm öğrencilere seslenmek istediğini söyleyen Tan, "Soğukkanlı olun. Özellikle Kürt gençlerin birbirlerine düşmesi, çatışması, en başta Kürt halkına, onun mücadelesine ve sürece zarar verir" diye seslendi.

Tan, ayrıca "Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumların tabelalarından TC ibaresinin çıkarılmasıyla" ilgili bir soruya da "Olayın ayrıntısını bilmiyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nin adı değişmez herhalde. Hükümetle her konuda anlaşamıyoruz ancak tabii ki devletin adı kalacak. Ama her cümlenin başına 'Türkiye Cumhuriyeti' konulması gerekir mi? Bence gerekmez" şeklinde cevapladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler