HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Umut Oran adaylığını açıkladı, Kılıçdaroğlu'na rakip çıktı

CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP'nin aldığı oy oranının genel başkan ve parti yetkililerinin başarısızlığı anlamına geldiğini ve bu nedenle genel başkanlığa aday olduğunu belirtti.

Umut Oran adaylığını açıkladı, Kılıçdaroğlu'na rakip çıktı

Oran yaptığı açıklamada 1 Kasım seçimlerinin CHP de dâhil olmak üzere muhalefet partilerinin başarısızlığıyla sonuçlandığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da birçok kez işaret ettiği gibi başarının tek ölçütü iktidara gelmektir. CHP iktidar olamadıysa ortadaki tek gerçek başarısızlıktır.

Liderlik sadece çalışmak demek değildir. Liderlik sadece iyi insan olmak, çalmamak, soymamak demek de değildir. Bunlar liderde zaten olması gereken, asla tartışılmayacak ortak özelliklerdir. Bu yüzden 'çok çalışmak, çok fedakâr olmak, çok temiz olmak' seçim başarısızlıklarını açıklamak için tek başına yeterli gerekçeler değildir.

Lider, örgütüne güvenmelidir, örgütüne güven, heyecan, umut vermelidir.

Bu tablo karşısında Sayın Genel Başkan hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplamalı ve acilen güvenoyu tazelemelidir. Olağanüstü kurultay için hukuki ve siyasi gerekçeler mevcuttur.

Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir.

Buradan tüm Cumhuriyet Halk Partililere sesleniyorum, gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım."

'BEŞTE BİRİNİN İMZASI GEREKİYOR'

CHP'de Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe kongrelerinde seçilenler delege oluyor. CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay ya yönetim kararı ya da delege sayısının beşte birinin imzası ile toplanıyor.

MUHARREM İNCE İLE YARIŞMIŞTI

CHP 35. olağan kurultayını 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Parti Meclisi kararıyla bir yıl ertelenmiş, Aralık ayında yapılması planlanan parti kurultayını genel seçim gerekçesiyle sonra yapacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından gerçekleştirilen 18. olağanüstü kurultayda ise Kılıçdaroğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışmış ve yine genel başkan olmuştu.

/

GÜRSEL TEKİN: GENEL BAŞKANIMIZIN İSTİFASINI GEREKTİRECEK DURUM YOK

Gürsel Tekin, &autoplay=1" Genel Başkanımızın istifasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Bir önceki seçime göre oy sayısını, vekil sayısını artırmış tek siyasi partisiyiz. Bizim dışımızdaki iki muhalefet partisinin kendi seçmenlerine sahip çıkamamasına kaynaklı sorunların yaşandığını çok net olarak görüyoruz. Parti içindeki insanların genel başkanlık talebi olabilir. Şubat’ta büyük kurultayımızı yapacağız. Her arkadaşımız bu yarışa katılabilir" diye konuştu.

Umut Oran'ın açıklamasından sonra ise sosyal medyada tartışmalar başladı:

Umut Oran kimdir?

Umut Oran 1962 İstanbul doğumlu Türk siyasetçi ve CHP'li eski milletvekilidir. Orta öğrenimini Saint Benoît Fransız Lisesi, yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi’nde tamamlayan Umut Oran İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İŞ HAYATI

Umut Oran üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Koç Holding’in Tekstil Şirketi Bozkurt Mensucat’ta çalışmaya başladı. İş yaşamına Öztek Tekstil’de devam eden Oran, 1992 yılında kendi şirketi olan Domino Tekstil Ürünleri San. ve Dış Tic. A.Ş’yi kurdu. Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Domino Tekstil’in fabrikası, Umut Oran’ın 1996 yılından itibaren misyon edindiği “Anadolu’da istihdam yaratma” çalışmalarının bir örneği olarak Bolu’da kuruldu ve 1997 yılında 30.000 m² açık, 10.000 m² kapalı alanda faaliyete başladı. Entegre dikim fabrikası olan Domino Tekstil’de halen 250 kişi çalışmaktadır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler