HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünsal’dan T.C. açıklaması

BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Türkiye Cumhuriyeti yazılarının Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlardan kaldırılmasından dönülmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

BURSA (İHA) - Hükümetin bunu aslında test maksadıyla yaptığını, gelen tepkiler üzerine daha sonraki bir aşamada bunu yine gündeme getireceğini iddia eden Ünsal, “Bu Oslo ve PKK başı ile yapılan müzakereler sonucunda verilmiş sözlerin neticesinde yapılmak istenen uygulamadır. Bu sadece bakanının inisiyatifi ile değil, doğrudan hükümetin kararıdır. Tutmadı, şimdilik geri adım atıldı. Türkiye Cumhuriyeti’ni tabeladan ibaret göstermek isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Birileri neden bunu kaldırmak istemiştir, bunu sormak Türk milletinin hakkıdır” dedi.

Ünsal, “Üzülerek söylemek gerekir ki birileri bunu içine sindirememektedir. Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin adıdır. Bu ad birilerini neden rahatsız ediyor? Birilerinin kimliği için kendi Türk kimliğimizden mi vazgeçeceğiz? Aslında bu yapılanlar yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır. Zaten bayrağımızın yanına bir bayrak, dilimizin yanına bir dil, T.C’mizin yanına K.C. koydurmak isteyenlerin bir ürünü mü diye düşünmeden edemiyorum. Başkanlık, eyalet, özerklik, barış derken başta Türk milleti ve tüm milli değerlerimizin yeniden tarifi gündeme getirilmek istenmektedir. Barış ve çözüm süreci diyerek başlayan süreç aslında Türkiye Cumhuriyeti devletinin çözülme sürecidir” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler