HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Valiliğin açıkladığı rakam CHP'yi kızdırdı

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul Valiliği'nin Maltepe Mitingi'ne katılanlar için açıkladığı sayıya tepki göstererek, İstanbul Valisi Vasip Şahin'e abaküs göndereceklerini açıkladı. Özel, İstanbul Valisi Vasip Şahin'e abaküs göndereceklerini belirterek, 'Biz attığımız her adımı saymışız. Varana kadar 686 bin adım atılmış. Adımımızı saymışız. Kilometremizi saymışız. Alnımızdan akan terin damlasını saymışız' dedi.

Valiliğin açıkladığı rakam CHP'yi kızdırdı

Maltepe Mitingi'ne kaç kişinin katıldığına dair tartışmalara ilişkin CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'den açıklama geldi. istanbul Valiliği'nin gece yarısı yaptığı açıklamada Maltepe Mitingi'ne katılanların sayısını 175 bin olarak açıklamasına tepki gösteren Özel, İstanbul Valisi Vasip Şahin'e abaküs göndereceklerini belirterek, 'Biz attığımız her adımı saymışız. Varana kadar 686 bin adım atılmış. Adımımızı saymışız. Kilometremizi saymışız. Alnımızdan akan terin damlasını saymışız' dedi.

O meydanda daha önce de Davutoğlu'nun miting yaptığını hatırlatan Özel, 'O meydanda Davutoğlu da miting yaptı. Katılım bunun 4/3'ü kadar yoktu. Davutoğlu, '2 milyon kişiyiz burada' demişti. Şimdi Davutoğlu'nun dediği yerde 2 milyon kişi varsa, dün meydanda 3 milyon kişi vardır. Vali kalkmış diyor ki, orada 170 bin kişi var, bize polis '1 milyon 600 bin kişi içeride var' dediğini belirtti.

Valilik, "Miting alanında yüz ölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır." açıklamasında bulunmuştu.

MALTEPE MİTİNG ALANI KAÇ KİŞİLİK?

Kaynaklar, Maltepe Miting Alanı'nın ortalama 30.500m2 olduğunu söylüyor. Eğer giriş ve çıkışlar, çevre donanımlar hesaba katıldığında yaklaşık 3 bin m2'lik bir fark gözlemleniyor.

Bu hesabın üzerine, Özgür Özel'in verdiği rakam 100 aşağı, 100 yukarı doğru çıkıyor.

İKİ MİLYON ALABİLİYOR

Bu tartışmalar sürerken, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Maltepe’deki miting alanına ilişkin yaptığı açıklama yeniden paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 1 Mayıs 2015 Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla biraraya geldiği farklı sektörlerden işçilere hitap etmişti.

Maltepe’deki miting alanının iki milyon kişilik olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti:

“İstanbul Valiliği’nin belirlediği Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe başta olmak üzere; eskiden tabi böyle büyük meydanlar yoktu. Ama şimdi bir Yenikapı var, bir buçuk milyon insanı alabiliyor. Bir Maltepe var, iki milyon insanı alabiliyor. Eğer kendine güveniyorsan, git o meydanlarda yap. Ve bu meydanlarda hiçbir yerin zarar görmesi de söz konusu değil. Gidersin gayet güzel bir şekilde orada toplanır, mitingini de yaparsın, denizden ulaşımı var, karadan ulaşımı var, metro ulaşımı var vesaire.”


En Çok Aranan Haberler