HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vatandaşlardan Şahin'e 'broşür' şikayeti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Conkbayırı gezisinde yanına gelen vatandaşlar, Çanakkale Şehitlikleri'ni tanıtıcı broşür bulamamaktan yakındılar.

ÇANAKKALE (İHA)Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi’nde inşa edilen Çocuklar Evi, Bilgi İşlem Binası ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Kapalı Spor Salonu inşaatlarının temel atma törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, valilik ziyaretinin ardından feribotla Eceabat ilçesine geçti. Buradan karayoluyla 57. Alay Şehitliği’ne gelen Şahin, şehit askerlerin kabirlerini gezdi. Askerler için dua okuyan Şahin, buradaki incelemelerinin ardından Conkbayırı'na geçti.

Bakan Şahin'in ziyareti esnasında yanına gelen vatandaşlar, broşür bulamadıklarını şikayet etti. Vatandaşlar, "Sayın Bakanım biz Mersin'den geldik. Çanakkale Şehitlikleri'ni gezeceğiz. Ama tanıtım broşürü gibi bir şey bulamadık. Türkiye Cumhuriyeti'nin var olduğu, var olma sebebinin olduğu bir yerdeyiz. Buraya gelirken duygularımız kabardı. Çok farklı duygularla geldik. Buraya geldik, ana tanıtım merkezine girdik. Bırakın bize yardımcı olmayı, orası bir kafetaryaya dönmüş. Bize yapılacak hiçbir yardım yok. Biz buraları bilmiyoruz. Şimdi kendi olanaklarımızla geziyoruz. Gezebildiğimiz kadar, gördüğümüz kadar. Nerede ne var? Bir de çok uzak yoldan geldik. Yani böyle bir çalışma olmalı" dediler.

Bakan Şahin, Milli Park Müdürlüğü yetkililerine talimat vererek, "Halkın dili önemli. Bu söylenenleri dikkate almalıyız" dedi. Yetkililerin, "Broşürler var" cevabı üzerine araya giren vatandaşlar, "Bizden para istediler. Biz de vermek istemedik açıkçası. Böyle bir noktada para istenmesi hayret verici" diye konuştular.

Bakan Şahin, vatandaşlar ile bir süre daha sohbet etti. Vatandaşların ayrılmasının ardından Bakan Fatma Şahin, konuyla ilgilenilmesi talimatını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler