HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Veli Ağbaba: HDP'nin tavır koyması gerekiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinden bedelli askerliğe kadar birçok konu hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, on günlerde artan terör olayları ile alakalı, "Bu noktada herkese düşen görev şiddete karşı gelmektir. HDP'nin de şiddete karşı net bir tavır ortaya koyması gerekiyor” diye konuştu.

Suruç'ta yaşanan saldırıları hatırlatan Ağbaba, "Suruç'ta yaşanan olayların ve arkasından iki polisin kalleşçe öldürülmesi unutuldu ve maalesef HDP bu yaşanan olayları çok net kınayamadı. Herkesin şiddete karşı net bir tutum sergilemesi gerekiyor şiddet nereden gelirse gelsin kınanması gereken bir şey. Son günlerde şehit olan askerlerimiz hepimizi acıya boğdu, Malatya'da da iki şehidimiz vardı ve bu iki şehidimizin ortak yanı ikisinin de evlerinin sıvasız olmasıydı, ikisi de yoksul aile çocuklarıydı ve maalesef Türkiye'de şehit düşen askerlerin tamamının özellikleri böyle” dedi.

Çözüm süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Ağababa, "Bu süreç PKK'nın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da keyfine bırakılmamalı, anaların ağlamaması için herkes üzerine düşeni yapmalı ve silahların sustuğu siyasetçilerin konuştuğu bir sürecin tekrardan başlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in bedelli askerlikle ilgili söylemlerine de değinen Veli Ağbaba, "Biz bu konudaki düşüncelerimizi 2011 seçimlerinde de açıklamıştık eğer vatandaşlar bedelliden faydalanacaksa herkes gelirine göre bedelliden faydalanmalı, sadece zengin olanlar bedelliden faydalanırsa bu haksızlık olur. Bizim önerimiz hiç parası olmayan yoksul insanların bile bedelliden faydalanması yönündeydi, sadece zengin çocuklarının bedelliden faydalanmasını biz doğru bulmuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vermemesini de değerlendiren Ağbaba, "Bu sivil bir darbedir, eğer Kenan Evren yaşamış olsaydı Erdoğan ile gurur duyardı. Bilinmelidir ki darbecilerin sonu Türkiye'de hep aynı olmuştur. Anayasada kural açık, eğer birinci parti hükümeti kuramazsa görev ikinci partiye verilir. Görevin bize verilmemesi açık bir darbedir. Demokrasiyi savunduğunu iddia eden Sivil Toplum Kuruluşları, sendikalar ve siyasi partiler görevin CHP'ye verilmemesini kınamalı” diye konuştu.

Veli Ağbaba, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin 'TÜRGEV ile ilgili ellerinde bir şey varsa buyursunlar şikayet etsinler' açıklamasına yönelik ise "Sayın milletvekili TÜRGEV'İN avukatlığına soyunmuş gözüküyor. Bilal Erdoğan'ın bürokraside ve devlette bir görevi yoktur ama anlaşılıyor ki AK Parti milletvekilleri Malatya'da Bilal Erdoğan'a bağlı olarak çalışıyorlar. AK Parti Milletvekillerinin bir kısmının görevi sadece beni eleştirmek, keşke bana muhalefet edeceklerine Malatya'nın sorunlarını gündeme getirseler, örneğin kayısıya neden 41 lira para verildiğini söyleseler. AK Parti'nin milletvekilleri Bilal Erdoğan'ın milletvekilleri olabilir ama Veli Ağbaba Malatya'nın milletvekilidir” cevabını verdi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler