HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ya birlik oluruz ya da bizi...'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen "Büyük Restorasyon: Kadim'den Küreselleşmeye Yeni Siyaset Anlayışımız" konulu konferansta konuştu.

'Ya birlik oluruz ya da bizi...'
Konuşmasında birlik mesajları veren Davutoğlu, "Ya yeni bir siyaset anlayışıyla Türk'üyle, Kürt'üyle, Boşnak'ıyla, Arap'ıyla büyük hedeflere yürüyeceğiz ya da bizi lime lime edip küçük parçalara ayırmaya çalışacaklar" dedi.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
"Geçen sene Ramazan Bayramı’nda Saray Bosna’daydım. Bayram şenliklerinde konuşma yapmam istendi. "Eğer insanlığın kurduğu bütün şehirler yıkılsa sadece Saray Bosna kalsa o vicdan üzerinden insanlık yeniden inşa edilirdi" dedim. Konuşmam bitmeden alkışlamaya başladılar. Gönülden gönüle konuşanlar için tercümana ihtiyaç yoktur. Sınırlarımız ötesi ile de gönülden gönüle konuştuk. Her şeyimizi kaybedebiliriz ama ne olur aşkımızı, gönülden gönüle konuşmamızı kaybetmeyelim. Bizim birikimlerimizin sınırları yoktur. Adalet için yola çıkan herkes kadim milletin parçasıdır. Parçası olacaktır.
Yeni bir siyaset anlayışını önce ülkemizde, sonra bölgemizde ve dünyada hakim kılacağız.
Üç ayaklı bir restorasyona ihtiyaç var. İnsanın kendi içinde yaşayacağı restorasyon, ülkenin kendi içinde restorasyon. Önce zihniyetin inşa edilmesi. Geçmiş dışlanmışlıklar ihraç edilmeli. Tek amaç var insan onurunu korumak.
Arap gençlerin aradığı tek bir şey var; insanlık onuruna saygı. İnsan onurunu hak eden yeni bir kültür inşa etmeliyiz. Tüm insanlığa hitap edecek özgüven oluşturmalıyız.
İkincisi kimliğimizin inşası. Kim ne derse desin tarihdaşlarımız bizim soydaşlarımızdır. Bu dış politikamızın ana unsurudur. Biz kadim birlikteliğimizi bir tarihdaşlık olarak görüyoruz.
Başbakanımızın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı konuşmada tarihdaşlığımızın tohumlarını attı. Ortak tarihdaşlıkla ulu çınarın altında buluşacağız. Demokrasi, özgürlükle güvenlik arasında denge bulmaktır. "Güvenlik risklerimiz var özgürlükleri unutun" dediler. Her şey unutulur, özgürlük unutulmaz.
Önümüzde iki yol var ya yeni bir siyaset anlayışıyla bütün bariyerleri önce zihnimizde sonra gönlümüzde sonra fiiliyatta ortadan kaldıracağız ve daha büyük hedeflere yürüyeceğiz Türk'üyle, Kürt'üyle, Boşnak'ıyla, Arap'ıyla ya da bizi lime lime edip küçük parçalara ayırmaya çalışacaklar."

[

****](http://sayyac.mynet.com/tiklama/380?tags=marcamarcahabertextlink&url=http%3A%2F%2Fmarcamarca.com.tr%2Fowundys-marka-271-tum-liste.aspx%3Fref%3Dmynettxt)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler