HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yakında Arena dosyasını açıklayacağız"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede hiçkimsenin özgürlüğünün olmadığını söyledi.

"Yakında Arena dosyasını açıklayacağız"

ERZURUM (A.A) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Arkadaşlar bir dosya hazırlayacaklar Bu Arena'yı yapan firmalar kim, bunlar nedir? Bunların eşleri nerede çalışıyor? İhaleler nasıl alınıyor, nasıl veriliyor? Bunu önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız''dedi.

[

](https://www.mynet.com/polis-arena-protestocularinin-pesinde-110100552033)

Erzurum'da bulunan Kılıçdaroğlu, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat'ı makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un kendileri için önemli bir kent olduğunu, buradan milletvekili çıkarıp ilin sorunlarını Parlamentoya taşımak istediklerini söyledi.

Erzurum'un sorunlarının Mecliste yeterince dile getirilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Erzurum, sürekli kan kaybeden kent. Erzurum, geçmişte olduğu gibi Doğu'nun önemli bir markası ve Paris'i olsun. Var olan sorunları aşmak için siyasetin renklenmesi lazım. Erzurumlulardan destek bekliyoruz'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da kar yağmamasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Erzurum'a kar yağmamasını mevsimsel değişikliklere bağlamak gerekir ama belki hükümetin bereketsizliklerine de bağlamamamız lazım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Bereketi yok bu hükümetin; Erzurum'da kar yok. Erzurum'da kar olması lazım, kar yağmıyor, dışarıdan kamyonlarla kar taşıyorlar. Bereketi var mı AKP Hükümeti'nin? Bereketi yok, bereketi olsaydı Erzurum göç vermezdi, bereketi olsaydı Erzurum'da milletvekili sayısı düşmezdi, bereketi olsaydı hava kirliliği olmazdı. Turistler buraya nasıl gelecek? Hava kirliliği olan yere turistler gelmez'' şeklinde konuştu.

-''İTİRAZ ETME ŞANSIMIZ YOK''-

Danıştayın ALES kılavuzuna ilişkin kararıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Danıştayın kararı, bir yargı kararı. Herkes saygı duyacak. Karara bizim itiraz etme şansımız yok'' dedi.

Avcılar Belediyesinin bir afişindeki rahibe benzetmesiyle ilgili parti yönetiminin yaptığı işlemin sorulmasına ise Kılıçdaroğlu, ''Avcılar Belediye Başkanımız ile ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'nun verdiği bir karar var. O karar çerçevesinde işlem yapılmıştır'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, başka bir gazetecinin Türk Telekom Arena Stadı ile ilgili sorusuna da ''Arkadaşlar bir dosya hazırlayacaklar; bu arenayı yapan firmalar kim, bunlar nedir? Bunların eşleri nerede çalışıyor? İhaleler nasıl alınıyor, nasıl veriliyor? Bunu önümüzdeki günlerde kamu oyuna açıklayacağız'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Malum seçimler yaklaşıyor. Koalisyon senaryoları var, CHP koalisyon yapacak mı?'' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, ''Hayır. tek başımıza iktidar olacağız'' yanıtını verdi.

Bu arada başka bir gazetecinin, ''İlhan Cihaner'in CHP'den milletvekilliği adaylığı söz konusu'' cümlesinin ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Arkadaşlar Erzurumla ilgili sorularınız yok mu'' diyerek, soru sormasına engel oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler