HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni kabinede yer almayan Tuğrul Türkeş'ten ilk açıklama

Başbakan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bugün sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede yer almayan AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten son dakika açıklama geldi. Türkeş, yeni kabine ile ilgili "Yeni Bakanlar Kurulu, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Görev alan tüm arkadaşlarımıza muvaffakiyetler diliyorum” ifadesini kullandı.

Kabine revizyonunun açıklanmasının ardından kabine dışında kalan AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Twitter üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Yeni kabinede yer almaması dikkat çeken AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, "Yeni Bakanlar Kurulu, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Görev alan tüm arkadaşlarımıza muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

ÇAĞATAY KILIÇ: DURMAK YOK YOLA DEVAM

Revizyon ile kabine dışı kalan eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç resmi Twitter hesabı üzerinden değişikliğe ilişkin paylaşımda bulundu. Kılıç, "Yeni bakanlar kurulumuzun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, tüm bakanlarımıza çalışmalarında başarılar dilerim" yazısıyla yeni kabinenin fotoğrafını paylaştı. Ardından paylaştığı gönderilerde şu cümlelere yer verdi:

"Rize Milletvekilimiz Osman Aşkın Bak'a Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın takdirleriyle vazife aldığımız günden bu yana aşkla, şevkle milletimize hizmet ettik. Bizlerden güvenini ve desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bizi her zaman bağrına basan ve destekleyen Samsunlu kıymetli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Samsun için partimiz ve milletimiz için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın koordinesinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam."

YENİ KABİNEDE YER ALMAYAN İSİMLER

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e yeni kabinede yer verilmedi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a da yeni kabinede görev verilmedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yeni kabinede görev alamadı. Müezzinoğlu'nun yerine AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da görev verilmedi. Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yeni kabinede yer almayan isimlerden. Çelik koltuğunu Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'ya bıraktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya da yeni kabinede görev verilmedi. 65 Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Numan Kurtulmuş, 66. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapacak.


En Çok Aranan Haberler