HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yenice: Parti içinde yer alan paralelcilerin oyunu

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice, anahtar liste iddialarını reddederek, bunu söyleyenleri paralelci olarak niteledi.

Yenice: Parti içinde yer alan paralelcilerin oyunu

İl başkanlığında makam odasında anahtar liste yapıp, 1. ve 2. bölge için 13'er kişinin bulunduğu isimleri yazdığı ve dağıttığı iddia edilen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice, bugün basın mensuplarının karşısına geçip açıklamalarda bulundu. Yenice, liste hazırlamadığına vurgu yaparken, "İddialarının gerekçesini ortaya koysunlar. Belgeleri getirsinler. Aykut Yenice İzmir'in çocuğudur. Bu yapılanları içimizdeki İrlandalılar ve parti içinde yer alan paralelcilerin oyunu olarak görüyorum” dedi.

Listede yer alan isimlerin kendisi tarafından yazıldığı iddialarına çok sert tepki gösteren Yenice, "AK Parti'de yıllardır genel başkan yardımcılığı yapan Nükhet Hotar Hanımın ismini bile yazacak kadar büyüdüysem bir şey demiyorum. Durum açık ve nettir. Bu yakıştırmaya ve söylemeye itibar etmek istemiyorum ama karalama yapıyorlar” diye konuştu.

Kendisine yönelik saldırının altında başka hesapların olduğunu da iddia eden Yenice, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ı hedef alan açıklamaları nedeniyle kendisine komplo yapılmak istendiğini anlattı. Yenice, kendisine ait olduğu iddia edilen listelerin önce servis edilip ardından reddedilmesi ile ilgili de, "Bu arkadaşlar kimin adına çalışmaktadır? Kimdir, neyi temsil etmektedir? Birileri bir listede yer alıp diğer anahtar listelerde yer alamayınca ortalığı mı karıştırmaktadır? AK Parti kadroları benim arkamda durduğundan şüphem yok. Asla işlere haram karıştırmadım. Ama bunların da bilinmesi gerekir” diye konuştu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler