HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yerli ajan işi olabilir

Bakan Yazıcı, MHP'de 10 istifayla sonuçlanan kaser skandalına ilişkin yaptığı açıklamada "Yerli ajan işi olabilir" dedi.

Yerli ajan işi olabilir

MHP’li 10 yöneticinin istifasına neden olan görüntülerin kendisine mühendislik misyonu yüklemiş gruplar tarafından ortaya çıkarılmış olabileceğini söyleyen Yazıcı, tüm siyasi partileri önlem almaya çağırdı.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, MHP’de yaşanan kaset depreminin ardından diğer partilere görüş birliği çağrısı yaparak, “Siyaset ve siyaset kurumunun güvenilirliği açısından son derece tehlikeli bir durumdur, bu bir mühendislik projesidir. Bütün siyaset kurumlarının bunu önleyici, bu tür şeylerin olmaması yönünde bir görüş birliği, yaklaşım biçimi ortaya koymaları gerektiğini düşünüyorum. Faillerin de bir an önce bulunması gerekir” dedi.

Milliyet Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Yazıcı, başta kaset tartışmaları olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Organize iş

Bu bir projedir. Organize iş olduğu belli. Kareleri birleştirdiğim zaman bu tek başına olan bir iş değil. Bu bir organize iş. Hele hele herhangi bir evde, değişik odalarında bu görüntülerin o kayıtlarda yer alıyor olması o evde bir hazırlık yapıldığı anlamına gelir. Bir işe organize iş dedikten sonra o organize işin içerisinde her türlü unsurun olması mümkündür. Bunlar iç ajan olabilir, yerli olabilir. Türkiye’nin geçmişinde var olan kendisine mühendislik misyonu yüklemiş gruplar olabilir.

Bu bir mühendislik projesi

Bu tip görüntü kayıtlarının siyaseti dizayn etme amacı, bir şantaj amacıyla kullanılıyor olması da çok dikkat çekici. Bu üzerinde durulması gereken önemli konulardan bir tanesi. ‘Siz şöyle yapmazsanız şöyle yaparız’ bu düpedüz hukukun tanımladığı bir şantaj biçimidir. Bu da siyaset ve siyaset kurumunun güvenilirliği açısından son derece tehlikeli bir durumdur, bu bir mühendislik projesidir. Bu açıdan da olup bitenlerin sorgulanması gerekir diye düşünüyorum. Bunların organize şeklinde bir siyaset mühendisliği mantığı ile devreye konuluyor olması siyaset kurumu açısından büyük bir risk taşıyor. Bu anlamda bütün siyaset kurumlarının bunu önleyici, bunu giderici, bu tür şeylerin olmaması yönünde bir görüş birliği, yaklaşım biçimi ortaya koymaları gerektiğini düşünüyorum. Faillerin de bir an önce bulunması da gerekir. Eğer bu yurtdışından yapılıyorsa uluslararası ilişkilerde hukuki yardımlaşma neyse o çerçevede yapılacak diye düşünüyorum.

Siyaset özgürlüğü daraltır

Bir başka boyutu da, siyasette insan ‘istediğim fantezileri yaşarım, istediğim hobileri gerçekleştiririm’ diyemez. Siyasette hak ve özgürlükler alanınız daralır. Bu alana girmekle kendi rızanızla bu alanı daraltmışsınız. Daralttığınız bir alanı genişçe yaşıyorsanız birileri de bunu bulur ve ortaya getirirse siz sorgulanırsınız. Bunu da yargılamamak lazım. Siyasetçi herhangi bir siyaset kurumu içerisinde görev yapmaya karar verdiği andan itibaren bireysel hak ve özgürlüklerini, hobilerini, fantezilerini kendi rızasıyla sınırlayan adam demektir.

Partiler serinkanlı olmalı

Diğer boyutu da şu; bunun muhatabı olan siyasi partilerin daha serinkanlı, akla, mantığa daha uygun bir yaklaşımla değerlendirmeleri gerekir. Hal böyle iken bunun arkasında hükümet var gibi söylemlerle bu konunun Ak Parti’ye fatura edilmeye çalışılmasını da ben konunun saptırılması olarak değerlendiriyorum. Ak Parti bu gibi konuların arkasında olmaz.

Çok eşliliğin yasalaşması saçmalık

(Fatih ve Eyüp belediyesinin aile danışmanı Sibel Üresin’in ‘çok eşlilik yasalaşsın’ önerisi) Bunlar çok saçmalık, bu saçmalıklara görüş beyan edecek durumda değilim. Nereden onun üzerine vazife olmuş, niye söylemiş? Böyle bir beyanı çok absürt bulduğumu ifade etmek isterim.

CHP ilkesizleşiyor
Bir yerde bir şey söylüyor. Başka yerde bunu değiştiriyor. (Doğu’da CHP-BDP yakınlaşması için) CHP bana göre ilkesizleşiyor. Her ne olursa olsun seçim sonuçlarında puanlarını artırıcı ne varsa kurumsal geçmişini dikkate almaksızın çok söylemlerde bulunuyorlar. İşte Sayın Başbakanımız Hakkâri’ye gittiğinde terör örgütü PKK’nın baskısıyla dükkanların kapattırılmış olması ve kendi gittiğinde de açık olmasına karşı bir bedel ödüyor yani. İnşallah o söylemin arkasında o mitingi yapmanın pazarlığı yoktur.

Karadenizliler ani tepki verir

(Trabzonluların Fenerbahçe’nin şampiyon olmasının ardından Başbakan’a tepki göstermesiyle ilgili olarak): Biz Karadenizliler tepkilerimizi çok ani çok sert bir şekilde ifade ederiz. Birden kabarır birden ineriz. İlk tepkiler duygusal olur. Yani akıl mantık sürecinden geçmeden verilen tepkilerdir. Başbakan’ın şampiyonun belirlenmesinde bir dahli olamaz. Bu faaliyeti sporcular icra eder. Kim galip geldi, gelmedi diye bakılan yer kaledir. Kaleye bak, kaç defa gol girmiş. Diğer kaleye kaç girmiş. Sonuçta bunun skorunu ilan eden de hakemdir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler