HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım: Anayasa değişikliği darbecilerin sonunu getirecek

2. Abdülhamid anma programında konuşan Başbakan Yıldırım, "Anayasa değişikliği darbecilerin sonunu getirecek. Anayasa değişikliği Meclis iktidarından halkın iktidarına giden yolu açacak" dedi.

Yıldırım, "Abdülhamid Han, 7 düvele karşı imparatorluğu bir arada tutmasını bilmiş emperyalistlerin hevesini kursağında bırakmıştır" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Marmaray projesi de Abdülhamid'in hayalidir. Onun hayalini gerçeğe çeviren de (Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıdır. Abdülhamit'e darbe yapmaya çalışan darbecilere karşı 'Sultanım niye orduya emir vermiyorsun' diyenlere, 'Ben Müslümanların, birbirine ateş açmasına asla müsaade etmem' diyerek harekat ordusunu durdurmuştur.

-İşte o Abdülhamit'ten asker elbisesini giyen alçak FETÖ'cüler, bu memleketin evlatlarına tankıyla topuyla ateş etmekten geri kalmamışlardır.

-İşte Abdülhamit'in vatan sevgisi, insan sevgisi ile bu alçak FETÖ'cülerin yaptıkları arasındaki fark budur. Ancak bu alçaklar, her şeyi düşündüler ama bir şeyi düşünmediler. O da hakkın gücü ve halkın gücüdür.

'EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ AMA VATANIZ BÖLDÜRMEYİZ'

-Önümüzde çok önemli, zorlu bir süreç var. Etrafımızda ateş çemberi var. Komşularımızda maalesef basiretsiz, çapsız yöneticiler yüzünden 6 senedir devam eden iç savaş milyonlarca insanın yerlerinden yurtlarından olmasına sebep oldu.

-Suriyeliyi, Iraklıyı bağrımıza bastık. Ekmeğimizi bölüştük. Ekmeğimizi böleriz ama bu vatanı böldürmeyiz. Türkiye bölgede barışın, güvenliğin, kardeşliğin teminatıdır. Bunun için dedik ki dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız.

-Birer birer düşmanlıkları kaldırıyoruz. Şimdi inşallah Suriye'de de akan kanı durdurduk. Kalıcı barışı sağlamak üzere başta cumhurbaşkanımız olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler