HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım: "Bunlar iş bilmiyor"

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, ulusal değerler üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını belirterek, "İzmir'e kale diyorlar. Tamam İzmir kale olsun da ortada kaleci yok” dedi

Seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 4 ilçede birden vatandaşlarla buluştu, seçim ofisleri açtı. Urla Zeytinalanı'nda seçim ofisi açan Yıldırım, AK Parti Urla Belediye Başkan Adayı Erşan Eroğlu ile birlikte vatandaşlara seslendi. Hamaset ve husumetin olmadığı ve projelerin konuşulduğu yapıldığı bir yönetimin İzmir'de olmasının gerekli olduğunu ifade eden Yıldırım, "O engel oldu, bu engel oldu söylemleriyle işler yapılmıyor. Bunları bırakıp ‘iş bilemiyoruz' diye söyleyen yok. İzmir artık hizmet istiyor, hizmet” diye konuştu. Binali Yıldırım, Seferihisar ilçesinde de AK Parti Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı ile birlikte yaklaşık 4 bin kişinin karşısına çıktı. Coşkulu kalabalığın karşıladığı Yıldırım, Seferihisar'ın her yönüyle Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olduğunu belirtti, insanlarının ilçenin değerlerinden en önemlisi olduğu vurgusu yaptı.

"ÜRKMEZ'E YAT LİMANI”

Binali Yıldırım, Seferihisar'ın 10 yıldır konuşulan sorunları olduğunu ancak mevcut yönetimin sorunları konuşa konuşa yorulduğunu belirterek şunları söyledi: "İş yapmayan, konuşmaktan yorulan yönetimi 30 Martta uzun bir tatile çıkaralım. Zaten tatili seviyorlar. Sığacık-Teos'da yat limanı yaptık. Ağaç yolları ile sizin yürüyüş yolunuz haline gelecek. Ürkmez beldesine de yat limanı yapıyoruz." Seferihisar'da su fiyatlarının yüksek olduğu bilgisinin kendisine ulaştığını anlatan Yıldırım, ‘Bu doğru mu?' diye sordu.

30 Marttan sonra bu konuyu da gözden geçireceklerini kaydeden Yıldırım, "Verilmeyen hizmetin ücreti olmaz. Hizmeti layıkıyla vermeyeceksin, bir de ücretini fazla alacaksın. Ne kadar hizmet o kadar ücret. Belediye ticaret yapamaz, belediye hizmet yapar” diye konuştu.

Hizmet anlayışlarının temelinde ‘daima hizmet, daima millet' sözünün oluşturduğuna dikkat çeken Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim yönetimimizde herkese yer var. Bizim gönlümüz geniş. Bize oy verene de vermeyene de hizmet edeceğiz. Herkes bizim hizmetlerimizden yararlanacak. Oy verene hizmet, oy vermeyene nasihat bizim anlayışımızda yok. Göremezsiniz, çünkü anlatacak bir şeyleri yok. 10 yıldır bitiremedikleri 3 km'lik metroyu mu, çalıştıramadıkları teleferiğimi, temizleyemedikleri körfezi mi anlatacaklar? İzmir'in hizmetsizlikten yorulduğunu da anlatamazlar.”

İzmir'de 10 yıldır mazeret mağduriyet ve mecburiyet siyaseti yapıldığını savunan Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Biz de diyoruz ki artık mağduriyet yok, mazeret yok, mecburiyet yok. Bunlara kimse mecbur değil. İzmir Türkiye'nin, Akdeniz'in incisi olacak. İzmir'de ideolojik siyaset gidecek, hizmet siyaseti kazanacak. 10 senedir İzmir'de korku siyaseti üreterek İzmir'i yoksulluğa hizmetsizliğe mahkum etmeyi bırakın artık. İzmir herşeyi kazanmaya muktedir bir şehirdir. İzmir'in kaderini, hizmetsizliğini 10 yıldır gelişmesini engelleyen yerel kadrolar artık İzmir'in yakasından düşmeli. İzmir'in buna ihtiyacı var.İzmir'e kale diyorlar. Tamam İzmir kale olsun da ortada kaleci yok."

"İŞ BİLMİYORLAR, EKİPLERİ YOK”

Hükümet olarak İzmir'e 10 yıl içerisinde 15,5 milyar lira yatırım yapıldığını kaydeden Yıldırım, Belediye bütçesinin yüzde 91'inin Ankara'dan geldiğini söyledi. Bütçenin yarısının yatırım bütçesi olduğunu ve ancak yüzde 50'sinin kullanıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Çünkü iş bilmiyorlar, ekipleri yok. Çalıştırdıkları adamlara güvenmiyorlar, çalışanlarda bunlara güvenmiyor. Nasıl hizmet olacak. ‘Hayat İzmir' dedik, 1414 proje ile yola çıktık. Bizim projelerimizde 170 bin hemşehrimize iş, aş var. Seferihisar'a dünyanın en önemli spor tesisini yapıyoruz. Futbol, basketbol,hentbol, hepsi. 30 Martta gümbür gümbür geliyoruz.”

Binali Yıldırım, üstü açık seçim otobüsünde vatandaşları selamlayarak Ürkmez'e geçti, seçim bürosu açılışını yaptı. Seçim otobüsü ile Bornova'ya hareket eden Yıldırım, Başkan Adayı İlhan Kaya ile birlikte Karadenizliler Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Bornova Rafetpaşa Mahallesinde seçim bürosu açılışında gençlerle buluşan Yıldırım, Bayraklı Manavkuyu semtinde seçim bürosu açtı. Bayraklı Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı'nın seçim ofisi açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Erenler Mahallesi'nde de gerçekleştirilen seçim ofisi açılışlarında dakikalarca havai fişek gösterisi yapıldı. Gün boyu açık hava toplantılarında soğuk havaya rağmen binlerle buluşan Binali Yıldırım, Bayraklı ilçesinde de İzmir'in kaderinin artık değişeceğini belirtti. Yıldırım, "İzmir'de 300 km metro yapacağım diyorsunuz. Henüz 3 km yol yapılmamış. 300'ü böl 3'e 100 yıl eder. İzmirlilerin 100 yılı yok. İzmirlilerin artık 100 gün bekleyecek gücü yok” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler