HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım: Çanakkale için her türlü geçilir

Başbakan Binali Yıldırım, "Çanakkale Çanakkaleliler için, millet için her türlü geçilir. Denizden de geçilir, havadan da geçilir, 1915 Çanakkale Köprüsü ile de geçilir" dedi.

Yıldırım: Çanakkale için her türlü geçilir

Başbakan Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Temel Atma Töreninde konuştu.

Vatanın dört bir yanından 15'inde, 18'inde yiğitlerin eşi olmayan destansı bir mücadeleye ortak olduklarını söyleyen Yıldırım, "O gencecik yiğitler canları pahasına Çanakkale'nin geçilmez olduğunu yedi düvele gösterdiler. Dün de böyleydi, bugün de aynıdır. Çanakkale'ye göz diken düşmana karşı Çanakkale geçilmez. Ama Çanakkale Çanakkaleliler için, millet için her türlü geçilir. Denizden de geçilir, havadan da geçilir, 1915 Çanakkale Köprüsü ile de geçilir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"YOL VE ULAŞIM SIKINTISININ BEDELİNİ BU MİLLET O DÖNEMLERDE ÇOK AĞIR ÖDEDİ"

Çanakkale mücadelesinin çok büyük zorluklarla buraya geldiğini, çok ağır şartlarda bu zaferin kazanıldığını ifade eden Yıldırım, "Bizim Kurtuluş Savaşı'mızda ve öncesinde yaşadığımız en büyük zorluklardan birisi yoldu. İstanbul'dan yemene gitmek, yemene asker götürmek oradaki askerleri Anadolu'ya getirmek için aylarca yabancıların gemileri beklenirdi. Seyahat bir eziyete dönüşürdü. Yolculuk yapmak isteyenler limanlarda maalesef perişan olurdu. Demir yolu, deniz yolu taşımacılığı hep yabancıların elindeydi. Hicaz'daki, körfezdeki silah bırakan askerlerimizin geriye getirilmesi büyük bir problem oluyordu. Yol ve ulaşım sıkıntısının bedelini bu millet o dönemlerde çok ağır ödedi. Cumhuriyet'in ilanından başlayan karayolu, demiryolu seferberliği maalesef sonraki yıllarda sürdürülemedi" diye konuştu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler