HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım: Lan sen İzmir Marşı'nı biliyor musun?

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'li Hüsnü Bozkurt'un "1919’da Samsun’a çıkıp 1922’de İzmir’de denize döktüklerimiz emperyalistler ve uşaklarıydı. ‘Evet’ çıkarsa bölmek isteyenleri yine denize dökeriz" sözleri hakkında "Lafın nereye gittiğinden haberi yok. Bu adama sormak lazım lan sen İzmir Marşı'nı biliyor musun?" ifadelerini kullandı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözlerinin yankısı sürüyor. Bozkurt, katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söylemişti.

Bozkurt, "Söylediğim her lafın noktasına virgülüne kadar arkasındayım. Katiyen ama katiyen ’Evet’ diyenlerle ilgili en ufak bir sözüm yoktur. Ancak ’Evet’ çıkarsa bu ülkeyi bölme heveslilerine; kimse hevese kapılmasın biz bu emperyalistleri de, onların yerli işbirlikçilerini de onu da şöyle ifade ettim sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de denize dökeriz" demişti.

"LAFIN NEREYE GİTTİĞİNDEN HABERİ YOK"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'li Hüsnü Bozkurt'un "denize dökeriz" sözleri hakkında "Lafın nereye gittiğinden haberi yok. Bu adama sormak lazım lan sen İzmir Marşı'nı biliyor musun?" ifadelerini kullandı.


En Çok Aranan Haberler