HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım'dan cenazeye saldırı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırılmasına tepki gösterdi. Başbakan Yıldırım, "Cenazeyi saldırı kendini bilmez birkaç kişinin provokasyonu" dedi. Irak'ta bağımsız Kürdistan için referandumu için ise Yıldırım, "Mesud Barzani'ye dostça çağrı yapıyoruz. Hala vakit varken bu yanlıştan dönün" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine ilişkin yaşanan olaya ilişkin "Bu kabul edilemez" dedi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in gözaltına alınmasına ilişkin ise Yıldırım, "Bu yargının işidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı sonrasında basın açıklaması yaptı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un Ankara'da defnedilmesinin engellemesine ilişkin açıklama yapan Yıldırım, "Bu kabul edilemez" dedi. Herkesin istediği yere gömülebileceğini belirten Yıldırım olayın birkaç kişinin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in FETÖ'den gözaltına alınmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Dosyanın içeriğini bilmiyoruz, yargının işidir" ifadelerini kullandı.

KUZEY IRAK'TA REFERANDUM

Binali Yıldırım, Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılacağı açıklanan bağımsızlık referandumuna ilişkin, "Hatadan dönülmesi için dostça çağrı yapıyoruz" şeklinde konuştu. Başbakan Yıldırım dünyadaki birçok ülkenin referanduma karşı olduğunu belirtti.

Yıldırım, "Biz bir yaptırım seviyesine gelmesini istemeyiz ama bir akıl tutulması yaşanırsa Türkiye'nin gerekli adımları atacağının bilinmesini isteriz" dedi.


En Çok Aranan Haberler