HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım'dan cinsel istismar düzenlemesi açıklaması: Tecavüze af değil!

Cinsel istismar düzenlemesine ilişkin 'tecavüzün önünü açtığı'na ilişkin eleştirilerin ardından, Başbakan Binali Yıldırım düzenlemenin tecavüze af niteliğinde olmadığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "Mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi CHP ucuz istismar amacı olarak kullanmaya çalıştı. Bu tecavüz değil. 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor" ifadelerini kullandı.

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ TARTIŞMALARA YOL AÇTI

Cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme tartışmalara yol açtı.

BOZDAĞ: KONU BİLEREK VE İSTEYEREK ÇARPITILIYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün Meclis'te tartışmalara yol açan düzenlemeye yönelik eleştirilere ilişkin, "Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmî nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Düzenleme; sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir" demişti.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları ise şöyle:

"Tekilde üç bin aile olduğu tespit edildi, bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Esasen seçim kampanyalarında hem CHP’lilerin hem MHP’lilerin hem AK Partililerin önüne gelen en büyük sorun. Herkes de bu sorunu çözmek için söz vermişti. Maalesef CHP ucuz bir istismar amacı olarak kullanmaya kalktı ama her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi, 2007 yılında 8 yıl, 2014 yılında da 16 yıl ceza getirildi.

Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müdahale edilmeyecek. Ama geçmişte yaşı tutmayanların evlenmesi sonucu aile dağılmış. Çocuklar perişan, babaiçerde. Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Ama CHP her zaman yaptığı gibi çarpıtma, sapıtma ve saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret olay bu."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler