HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım'dan cinsel istismar düzenlemesi yorumu: Siyasi istismar!

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenelemesine ilişkin dünden bu yana Hükümet'e yöneltilen eleştiriler hususunda kritik açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, Tuzla'da Okan Üniversitesi Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin 'cinsel istismar' suçuna ilişkin önergesine yönelik yükselen eleştiriler hususunda konuşan Yıldırım, "Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. Üç bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine, onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüştür, bir anlamsız, bir yalan rüzgarı, bir siyasi istismar" dedi.

'SİYASİ İSTİSMAR'

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesine yapılan eleştirilere karşı yaptığı açıklamada muhalefeti eleştirerek, "Buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. Bunların yaptığı siyasi istismar" diye konuştu:

"Milli eğitimde de çok işler yapıldı. 4+4+4 milli eğitimdeki en büyük reformdur. Çocuk yaşta evlilikler konusu var. Bu ara istismar ediliyor. Onu önlemenin bir yolu da 12 yıllık eğitimdir. Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz.

Bize yakışan böyle bir sorun varsa çözmektir. Bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye alışkanlığı. O alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıkıt. Bugün bunun istismarlarını yapan ana muhalefet partisi milletvekillerine de aynı şeyi söylediler. Sorun İzmir milletvekillerine anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bu bir kördöğüşüdür, bir anlamsız bir yalan rüzgarı, siyasi istismar. Cinsel istismar değil, bunların yaptığı tamamen siyasi istismar."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler