HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Adalet sokakta aranmaz

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin "Oraya gitmek için bu sıcakta, mübarek Ramazan ayında yürümeye lüzum yok ki. Maltepe'ye hızlı trenle gidebilir, eziyet ediyor kendine. Sayın Kılıçdaroğlu şunu unutmuş gözüküyor: Milletvekiline sahip çıkmasını normal karşılanabilir. Ama unutmasın ki TBMM'de dokunulmazlıklar kaldırılırken olumlu oy kullanan CHP’dir. Dokunulmazlık kalkınca olacakları biliyordu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü ile ilgili sorulara cevap verdi.

Yıldırım, "Oraya gitmek için bu sıcakta, mübarek Ramazan ayında yürümeye lüzum yok ki. Maltepe'ye hızlı trenle gidebilir, eziyet ediyor kendine. Türkiye bir hukuk devleti dolayısıyla birinci mahkeme bir karar vermiş. Bunun daha hak arama yolları devam ediyor. Mahkemelerin verdiği karar beğenmesek de saygı göstermemiz lazım. Adalet mülkün temelidir. Sayın Kılıçdaroğlu şunu unutmuş gözüküyor: Milletvekiline sahip çıkmasını normal karşılanabilir. Ama unutmasın ki TBMM'de dokunulmazlıklar kaldırılırken olumlu oy kullanan CHP’dir. Dokunulmazlık kalkınca olacakları biliyordu. Sokakta hak arandığı görülmüş değil" dedi.


En Çok Aranan Haberler