HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Demokrasi teröre sahip çıkmamakla olur

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘demokrasiye sahip çıkma’ çağrısına “Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur” yanıtını verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin dokuz yöneticisi ve yazarının tutuklanmasının ardından, dün “Sayın Yıldırım’a çok açık ve net çağrı yapıyorum” diyerek şunları söylemişti: “Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız. Cumhuriyet gazetesi ne yaptı, bir yerlere bomba mı yerleştirdi, Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri, Vakıf yöneticileri FETÖ ile iş birliği mi yaptılar?

Yıllarını bu alanda mücadele ile geçiren yazarları hapse atmak ne zamandan beri yargı bağımsızlığının arkasına sığınılarak anlatılmaya çalışılıyor. Yargının ‘ayak bağı’ olarak telaffuz edildiği bir ülkede yargı bağımsızlığı yoktur. Medyasının özgür olmadığı bir toplumun kendisinin özgür olması mümkün değildir. Son derece rahatsızız, görüşü ne olursa olsun bütün gazetecilerin özgür olması lazım.”

‘Teröre sahip çıkmayalım’

AA’da yer alan habere göre Erzincan’da Et ve Süt Kurumu kombinesinin açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun çağrısına kulak tıkayıp, ‘demokrasiye teröre destek olmadan sahip çıkılacağı’nı söyledi.

Yıldırım, “Bizim bu ülke için hayallerimiz ver ama hayal taciri değiliz” derken Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasiye sahip çıkın”sözlerine, “Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur”yanıtını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler