HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım'dan son dakika referandum açıklaması: MHP ile ortak etkinlik

Başbakan Binali Yıldırım, Malta temasları kapsamında yaptığı son dakika açıklamalarda, referandumda MHP ile bazı ortak etkinlikler yapabileceklerini duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Muscat ile görüşmelerine istinaden, "Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi yatırımların artırılması konularını detaylı görüşme fırsatımız oldu" dedi.

"GEREKİRSE BAZI ORTAK ETKİNLİKLER YAPABİLİRİZ"

Yıldırım, MHP ile ortak miting yapılması sorusuna, “16 Nisan anayasa değişikliği referandumunu MHP ile AKP olarak uzlaşarak getirdik, bir amaç birliğimiz var ve gerekirse bazı ortak etkinlikler yapabiliriz” dedi.

Yıldırım, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs’ta barışı desteklediğini ve KKTC ile birlikte olarak çözüm sürecini kesintiye uğratacak davranışlarda bulunmadığını söyledi. Çözümsüzlüğün bedelinin ter zaman Türk tarafının ödediğini söyleyen Yıldırım, 2004 yılında Rum kısmının AB’ye üye yapılmasıyla o gün kolay olan çözümün gerçekleşmediğini ve şu an daha zor bir durumla karşı karşıya kalındığını belirtti. Çözümün adada güvenliği sağlayacağını söyleyen Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti her zaman barışın garantörü olacak.”, dedi.

Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında şunları kaydetti:

"Malta daima Türkiye'nin AB üyeliğini koşulsuz destekleyen bir ülke. Bunu takdir ediyoruz. Malta'nın AB dönem başkanlığı içerisinde AB-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve güncellenmesne karar verilen Gümrük Birliği anlaşmasının çalışmalarına başklanmasını ümit ediyoruz. Sayın Başbakanın gereken desteği vereceğinden eminiz. 15 Temmuz'da Türkiye'ye ve Türk hükümetine destek vermelerini takdirle karşılıyoruz. Sayın Başbakan ile mülteci sorununu ve Suriye'de barışın tesis edilmesi siyasi çözümün bulunması konularını ele aldık. Bu konuda müşterek olarak neler yapabileceğimizi etraflıca değerlendirdik.

DAHA HIZLI ADIM ATILMASI GEREKLİ

AB ile Türkiye arasındaki mültecilerin durumuyla ilgili, Avrupa Türkiye arasındaki vize serbestisi konularıyla ilgili bugün yaşanan sorunlarıda değerlendirdik. Avrupa'nın bu konuda daha hızlı adım atmasının gerekli olduğunu dile getirdik.

Malta geleneksel denizci bir ülke. Dünyanın 3. büyük gemi sicili bakımında ülkesidir. Dolayısıyla denizcilik alanındaki işbirliğimizi ileri taşıma imkanı gördük ve teyit ettik.

Ayrıca yabancı dil eğitimi konusunda Malta ile çok daha yakın çalışma imkanı olacağını düşünüyoruz. Bu konuları etraflıca değerlendirdik."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler